Un tânăr a fost depistat la PTF Sculeni cu permisului de conducere falsificat

Un tânăr cu dublă cetățenie, a R. Moldova și României, este documentat de polițiștii de frontieră pentru deținerea permisului de conducere falsificat. Deși i-a fost autorizată ieșirea din țară, pe numele persoanei este pornită o cauză penală pentru deținerea actelor oficiale false, în conformitate cu art.361 al.1 al CP al RM, care prevede o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, comunică Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.La sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Sculeni s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară un autoturism Audi Q5, la volanul căruia a fost legitimat un bărbat cu dubla cetățenie, în vârstă de 28 de ani. În timpul controlului documentelor și acționând în baza analizei de risc, conducătorului auto i-a fost solicitat de a prezenta toate actele avute cu sine. În acest sens, spre verificare au fost înmânate toate actele deținute, printre care s-a regăsit și un permis de conducere eliberat de autoritățile italiene.

Din primele cercetări s-a constatat că documentul prezintă semne clare de falsificare, fiind identificate mai multe elemente distinctive care nu corespundeau unui act autentic. La cele depistate, tânărul nu a oferit informații concrete. Permisul de conducere cu pricina a fost ridicat și transmis spre expertiza tehnico-juridică.

NOTĂ IGPF: De la începutul anului curent până în prezent, polițiștii de frontieră au depistat la controlul de frontieră cinci permise de conducere falsificate. De menționat că pe parcursul anului 2018 au fost ridicate la frontieră 141 de permise false și falsificate, comparativ cu anul 2017 numărul acestora este în creștere cu peste 75%.


%d blogeri au apreciat: