Video // Un bărbat din Nisporeni, condamnat la şase ani de pușcărie pentru violență domestică

Un locuitor al raionului Nisporeni a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru violenţă domestică. În aprilie 2018 bărbatul şi-a bătut crunt concubina, care a ajuns la spital cu traumatisme, transmite Prime.mdSursa comunică că poliţiştii spun că agresorii ajung rar pe banca acuzaţilor, pentru că, de regulă, victimele preferă să ascundă actele de violenţă în familie.

Bărbatul avea 31 de ani când şi-a agresat violent concubina. El a trezit-o dimineaţa devreme şi a început să o bată cu pumnii şi picioarele. Victima şi-a pierdut cunoştinţa. Alarmaţi, vecinii au sunt la 112  salvând femeia de la moarte.

Agresorului i-a fost interzis să se apropie de femeie şi copii. Judecătoria Ungheni l-a condamnat la şase ani şi cinci luni de închisoare. Decizia judecătoriei poate fi atacată în instanța superioară.

Motivul comiterei infracțiunei ca și în cele mai dese cazuri este consumul abizuv de alcool. Persoanele vizate sunt din categoria celor socialmente vulnerabile. Nu au post permanent de lucru, nu au loc permanent de trai, locuiesc în chirie in orașul Nisporeni“, a menționat pentru Prime.md, procurorul Procuraturii raionului Nisporeni, Gheorghe Caragea.

În 2018 au fost înregistrate peste 2.600 de cazuri de violenţă în familie. Oamenii legii recomandă să raportăm imediat orice caz de agresiune.

Într-un termen de zece zile victima are posibilitatea să se adreseze în instanţă.Victimile violenţei domestice pot telefona şi la linia fierbinte a centrului la Strada. O consultaţie gratuită poate fi obţinută şi la Casa Mărioarei.

sursa: Prime.md%d blogeri au apreciat: