Video // În comuna Ciorești a fost redeschisă Pârtia pentru schi

Ninsorile din ultimele zile bucură administratorii pârtiei de schi din satul Ciorești, care îi așteaptă pe amatorii de adrenalină să se bucure de locul de divertisment. Și pentru ca frigul să nu le strice distracția, gazdele propun fiecăruia câte un pahar de vin fiert pe gratis. De asemenea, cei care abia se inițiază în această activitate au parte de instructaj, gratuit, din partea răspunzătorilor, transmite Canal 2 Nisporeni.Administratorul pârtiei, Nicanor Armăsaru spune că pârtia, în lungime de aproximativ 600 de metri, este pregătită conform cerințelor și își așteaptă schiorii din toată țara. De asemenea, aceștia își propun, pe viitor să lungească pista până la 1000 de metri.

În acest sezon s-au început cu 2 luni în urmă, când a fost prima zăpadă și acum ne bucurăm că a apărut iar din nou zăpadă. Noi am nivelat-o, am tipărit-o cu tractorul. Sunt cerințe, să nu fie gropi, maluri, să fie cât mai netedă și cât mai groasă zăpada, cu atât mai puțin este pericolul. Vin de la sud până la nord și Bălți, și Briceni și Cahul. Au fost satisfăcuți chiar și străinii care au pârtie serioasă,” a menționat pentru Canal 2 Nisporeni, administratorul pârtiei Ciorești, Nicanor Armăsaru.

Cei care nu dispun de un echipament corespunzător, compus din schiuri, clăpari dar și costum special, îl pot inchiria de la fața locului.

Avem echipament, clapari și schiuri de diferite mărimi. Pentru copii de toate vârstele. Schiuri avem și pentru începători și pentru cei care mai cunosc schiatul mai bine. Pentru cei care nu au procurate costume, proprii, să le aibă, avem și costume pentru cei care nu au, de toate culorile,” a menționat administratorul pârtiei Ciorești, Nicanor Armăsaru.

Novicii acestui sport au parte de o atenție specială din partea administratorilor. Aceștia primesc recomandări și sfaturi despre cum se practică schiatul.

Încălțăm clăparii. Ei trebuie încheiați cât mai strâns, deoarece poți manevra cât mai bine cu schiurile. Și, în felul următor, încălțăm schiurile. Ușor se pune piciorul și singure se încheie. Bețele astea se iau în mâini așa ca să nu le pierzi, pe pârtie și poziția schiorului, așa, puțin aplecat, în felul următor. Schiurile merg paralel, undeva la așa distanță. Și iată încetișor, ne pornim,” a comunicat pentru Canal 2 Nisporeni, administratorul pârtiei Ciorești, Nicanor Armăsaru.Locuitorii comunei susțin inițiativa fraților Armăsaru și spun că pârtia este un adevărat punct turistic.

Pentru arenda unui echipament, vizitatorii  vor trebui să achite 100 de lei, iar prețul transportului care asigură ridicarea pe pârtie este de 200 de lei/zi.

sursa: Canal 2 Nisporeni

%d blogeri au apreciat: