Cozma Castraveț, unul dintre cei șase bărbați care i-au agresat și tuns forțat pe doi tineri la o benzinărie din Călărași în luna iulie a anului trecut, a fost reținut recent de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, după ce și-ar fi șantajat iubita, transmite Deschide.mdPotrivit unor surse ale portalului Deschide.md, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, Cozma Castraveț, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a fost încătușat după ce a cerut de la iubita sa mai multe bijuterii ca să nu publice pe rețelele de socializare imagini în care ea apare goală.

Sursa mai transmite că victima, o femeie în vârstă de 46 de ani,  proprietara unui magazin din capitală, s-a plâns oamenilor legii că este șantajată de fostul iubit. Cei doi  au locuit mai mult de un an împreună, însă din motive necunoscute, relația dintre ei a luat sfârșit, iar bărbatul a decis să profite de acest fapt și a început să o șantajeze.

Cozma i-a cerut victimei toate bijuteriile din aur despre care știa că le are, dar și cele ale mamei sale, iar femeia l-a dat pe mâna poliției. Săptămâna trecută acesta fost reținut de către oamenii legii, după ce un amic de al său s-a întîlnit la Sadova, Călărași, cu femeia care a adus o sacoșă cu mai multe articole din metale prețioase, dintre care, patru lănțișore și cruciulițe de aur, dar și cinci inele din aur și platină.

Reamintim că, bărbatul reținut este unul dintre cei șase indivizi care au apărut vara trecută într-un filmuleț făcut public de Ziarul de Gardă, unde aceștia îi înjură și agresează fizic pe doi tineri în vârstă de 19 ani pentru simplul fapt că aveau părul lung. Incidentul a avut loc la o benzinărie din orașul Călărași, iar cei doi tineri au fost tunși forțat.Din imagini se vede cum individul, cu un foarfece în mână îl tunde pe unul dintre tineri, iar mai apoi îl îmbrâncește și-l lovește cu piciorul în fund. După acest incident, Cozma Castraveț, s-a ales cu o amendă penală în mărime de 50 500 de lei. Anterior, Cozma a fost de mai multe ori certat cu legea.

Este de menționat că, Sergiu Buruiană, un alt individ implicat în cazul de la stația de alimentare din Călărași, a fost pedepsit de prima instanță cu doi ani de închisoare într-un penitenciar semiînchis.

Totodată, pe numele lui Buruiană, în luna octombrie, anul trecut, Judecătoria Chișinău a pus în aplicare pedeapsa cu închisoare pentru omor, emisă de instanțele din Italia, iar acesta a fost condamnat la 22 de ani și cinci luni într-un penitenciar din R. Moldova, după ce în aprilie 2012 a omorât un tunisian într-o piață din orașul Padova, iar justiția italiană l-a condamnat definitiv la 23 de ani și unsprezece luni de închisoare.