Foto // Militarii Armatei Naționale cu autoturisme HUMWEE acționează pe traseele înzăpezite

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, în comun cu Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici, inspectează situaţia pe drumurile naţionale cu maşini militare de tip HUMWEE.Astfel, Ministerul Apărării a dat curs solicitării drumarilor parvenită în cadrul ședinței Celului de Criză al Comisiei pentru Situațiile Excepționale de la ora 11:00, condusă de Ministrul Economiei și Infrastructurii și au intervenit până la această oră pe traseele din raioanele Anenii Noi și Orhei..

Conform unui comunicat anteritor al Ministerului Apărării:

„Armata Naţională este pregătită să intervină cu militari şi unităţi de tehnică specială pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor abundente.

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, armata este gata să intervină în sprijinul autorităţilor publice locale cu peste 500 de militari şi unităţi de tehnică cu capacitate de trecere sporită pentru intervenţii în condiţii de zăpadă abundentă.

Totodată, în unităţile din garnizoanele militare din sudul, centrul şi nordul ţării, au fost create echipe mobile, care pot fi implicate la necesitate la deblocarea şi deszăpezirea localităţilor şi drumurilor naţionale.
Centrul Operaţional de Comandă al Armatei Naţionale menţine legătura permanentă cu Centrul Operațional de Dirijare în Situații Excepționale al IGSU în vederea coordonării eventualelor lucrări de deszăpezire”.

Astfel, deja la ora 16:00, Militarii Armatei Naționale au avut deja prima intervenţie – o maşină şi un microbuz, care au deraiat de pe şoseaua Balcani, au fost tractate de conducătorii auto militari.
Totodată, Ministerul Apărării comunică că vor reveni cu detalii despre intervenţiile militarilor Armatei Naţionale pe traseele naţionale.Galerie Foto (Vitalie Iovu, Ministerul Apărării):

Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente » • Video (Egen Sturza, Ministrul Apărării):

  sursa:
  1. Ministerul Apărării / Fecebook
  2. Eugen Sturza / Facebook

  %d blogeri au apreciat: