Codul galben de vânt a creat dificultăți drumarilor din Nisporeni

Codul galben de vânt, emis de meteorologi, a dat mari bătăi de cap atât șoferilor, cât și responsabililor din cadrul întreprinderii „Drumuri Ialoveni”, în gestiunea cărora se află drumurile din raionul Nisporeni. În urma rafalelor puternice, pe traseul R25 Bucovăț-Nisporeni, traficul a fost îngreunat din cauza unui arbore căzut la pământ, transmite Canal 2 Nisporeni.Sursa mai comunică că sesizarea a parvenit în jurul orei 21:00, din partea unui conducător auto. Ajunsă la fața locului, echipa de intervenție, a depistat și un cablu electric rupt și căzut pe carosabil.

A apărut un semnal că pe traseul național R25 Bucovăț-Nisporeni, a căzut un arbore, pe mijlocul drumului. O grupă, în număr de 3 muncitori, împreună cu șoferul au mers la locul indicat. Au înlăturat arborele și erau niște fire electrice, pe carosabil, și au tras și firele,” a comunicat pentru Canal 2 Nisporeni, repezentantul S.A. „Drumuri Ialoveni”, Vladimir Râlea.

După ce au înlăturat obstacolul, muncitorii  au împrăștiat material antiderapant pe drumurile din raionul nostru.

S-au mai efectuat lucrări de răspândirea materialului antiderapant. Drumul de la M1 Chișinău- Leușeni, spre Nisporeni, până la cerc la Nisporeni. De la Milești înspre Bărboieni și restul drumuri locale,” a menționat repezentantul S.A. „Drumuri Ialoveni”, Vladimir Rîlea.

Pentru astăzi, Serviciul Hidrometeorologic de Stat  a anunțat Cod Galben de ghețuș pe întreg teritoriul țării. În aceste condiții, meteorologii atenționează asupra riscului de accidentare a pietonilor, îndeosebi a persoanelor în etate, dar și asupra creșterii numărului de accidente rutiere.Pentru a evita situațiile de risc, autoritățile îndeamnă oamenii să se deplaseze pe trotuare cu foarte mare atenţie, iar șoferii să circule  cu viteză redusă și să aibă mașinile echipate cu pneuri de iarnă. Totodată, se menține și avertizarea emisă ieri de către meteorologi, în privința vântului puternic, care este valabilă până mâine.  Poliţia şi salvatorii recomandă cetățenilor aflați în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.

sursa: Canal 2 Nisporeni.

%d blogeri au apreciat: