(video) Mesajul ambasadorului României în Republica Moldova de Ziua Centenarului Marii Uniri

De la Nistru până la Tisa, din Maramureș și până a mare, toată Națiunea Română sărbătorește astăzi 100 de ani de la Unirea Principatelor Române – Centenarul Marii Uniri. În acest context, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențial al României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, a venit cu un mesaj de felicitare dedicat tuturor Românilor, pe pagina sa de facebook.


Marea Unire a reprezentat apogeul unui proces de caugulare națională, încununat prin actele de voință ale românilor din toate provinciile istorice. Marea Unirea a început cu Basarabia la data de 27 martie 1918 și desăvârșită cu Transilvania. Încercăm să învățăm lecțiile Centenarului. Trebuie să învățăm lecția de unitate, liberatate, drgostea față de neam și țară”, a declarat Excelența Sa.

Totodată, Vă comunicăm că la 1 Decembrie, toată Națiunea românească ărbătorește astăzi 100 de ani de la Unirea Principatelor Române – Centenarul Marii Uniri.

Evenimente speciale sunt organizate și în Republica Moldova: Ungheni, Chișinău, Bălți, Strășeni, Soroca, etc%d blogeri au apreciat: