Copii din Ungheni au participat la Cluj la evenimentul cultural „Folclor românesc în context transfrontalier”

O delegație din municipiul Ungheni a participat recent la un eveniment cultural, desfășurat în judeţul Cluj (România), în cadrul proiectului educațional „Folclor românesc în context transfrontalier”, transmite MOLDPRES.Vizita a fost susţinută de Asociaţia „ACTIVED – 2013” din localitatea Huedin, condusă de profesorul Gheorghe Sobec.

Alături de grupurile din Ungheni şi Izbişte din ţara noastră, la acţiune au mai participat copii din Ucraina (Apșa de Jos, Cernăuti, Noua Suliță) și România (Huedin și Rogojel, comuna Săcuieu).

Delegaţia de la Ungheni a avut o frumoasă prestaţie la spectacolul de muzică populară românească cu genericul “La mulţi ani, România!”. Copiii noştri au reușit nu doar să impresioneze publicul, dar și să demonstreze că nu uită istoria neamului și știu să cinstească prin artă și trăire autentică obârșia, eroii și tradițiile”, au relevat pentru Moldpres surse de la Primăria municipiului Ungheni.

Deplasarea a inclus mai multe întâlniri şi excursii.

Astfel, organizatorii au pregătit pentru participanți o agendă interesantă, cu vizitarea mai multor obiective de importanţă cultural-istorică,  cum ar Protopopiatul Ortodox Român, Catedrala Moților din Huedin, Primăria orașului Huedin și Săcuieu, Casa memorială Octavian Goga, muzeul din Ciucea ş.a.

Participarea la acest eveniment cultural a fost pentru noi o experiență inedită. Ne-am despărțit cu tristețe, dar mai bogați sufletește. Recunoaștem, adeseori nu ne-am putut stăpâni emoțiile și lacrimile au curs în voia lor”, a mărturisit Lilia Gologan, director adjunct pentru educație la Liceul teoretic „Vasile Alecsandri” din Ungheni.

Profesoara a mai menționat că au revenit acasă cu multe gânduri bune și noi idei de valorificare a culturii și tradițiilor autohtone.Primăria municipiului Ungheni care a sprijinit această vizită este parte a mai multor proiecte transfrontaliere, alături de Ucraina şi România.

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON    %d blogeri au apreciat: