Detalii șocante despre „mama” care și-a uita bebelușul și a înghețat în drum

Femeia de 29 de ani, a cărui bebeluș de numai un an, a fost găsit în această dimineață fără suflare pe o stradă din localitatea Soltănești, Nisporeni, mai are un copil, este divorțată de primul soț și avea patima băuturii. Cel puțin așa susțin cei care o cunosc pe tânără, transmite portalul Deschide.mdReporterii Deschide.MD au reușit să vorbească cu persoane care o cunosc pe tânără. De la ei am aflat că aceasta a fost o perioadă căsătorită cu un bărbat în raionul Soroca, de la care are primul copil, un băiețel de aproximativ 9-10 anișori, iar după ce s-a despărțit de primul soț, a cunoscut un alt bărbat, de la care avea pruncul decedat. De mai bine de un an a revenit în satul de baștină, după divorț.

„O știu de pe vremea când eram la școală. Era o fată destul de frumoasă și deșteaptă, dar era o fire mai independentă, mai rebelă. A învățat până în clasa a noua, iar apoi a plecat din sat. Se căsătorise de pe la vârsta de 18 ani cu cineva la Soroca, un bărbat mult mai în vârstă decât ea, iar acesta o ținea din strâns. Băiețelul este de la primul soț. O vedeam doar pe rețelele de socializare alături de soț și băiețel. Apoi s-a despărțit de el și cunoscuse un alt bărbat de la care are copilul care a murit. Părinții ei au divorțat demult. Mama ei a plecat din sat, iar tatăl a rămas la casa părintească. Nu pot zice că erau o familie social-vulnerabilă. Tatăl ei pleca la muncă la Moscova, dar avea o mare problemă – consuma des băuturi alcoolice. Mama ei s-a recăsătorit la Soroca, iar casa din Soltănești a împărțit-o Olesea și cu sora ei. Într-o parte a casei trăiește Olesea cu copii și tatăl ei, iar altă parte a casei trăiește sora ei cu soțul său”, a spus o cunoscută din copilărie a femeii pentru Deschide.md.

Sursa comunică câ oamenii din Soltănești povestesc că, de când a revenit de la Soroca, femeia nu lucra nicăieri, invocând că are grijă de prunc și nu poate să lucreze, însă putea fi văzută des în stare de ebrietate.

„Ea lua vin de la oamenii din sat pe datorie și îl bea împreună cu tatăl ei. Ambii erau des văzuți beți prin sat. Nu lucrează nicăieri, umbla numai cu băutul. Zi de zi, de când a revenit în sat numai de beții s-a ținut. La magazin, o femeie a zis că aseară s-a dus la o cumătră din mahala, iar copilul l-a uitat cu tot cu cărucior la poartă, dar nu știu dacă a fost așa sau altfel. Sora ei este căsătorită, nu bea, dar Olesea se vede că îi seamănă tatălui său, de la el se vede că a moștenit patima paharului ”, ne-a spus o altă consăteancă de-a femeii.

Solicitat telefonic, Nicanor Ciochină, șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, a declarat pentru Deschide.MD că femeia și-a revenit, plânge și regretă tot ce s-a întâmplat.

„Ea susține că a fost în vizită la o amică din mahala, la care au consumat băuturi alcoolice, iar când se întorcea acasă cu copilul în brațe, s-a împiedicat, a căzut și a scăpat copilul, apoi nu-l putea găsi. Femeia nu este reținută, au fost dispuse toate expertizele de rigoare pentru a stabili exact cauza decesului, dar au fost sesizate și celelalte instituții responsabile”, a precizat Ciochină.

Pe acest  caz a fost pornită  o cauză penală, iar femeia riscă până la patru ani de pușcărie și cel mai probabil va fi decăzută din drepturile părintești.

Reamintim că în această dimineață, în jurul orei 04:00, cadavrul unui prunc de numai un anișor a fost găsit în această dimineață, pe marginea unui drum din localitatea Soltănești, Nisporeni, iar preliminar s-a stabilit că bebelușul ar fi murit de frig, după ce mama sa l-a scăpat din brațe, iar pentru orele 18:00 mai mulți internauți au planificat o acțiune de Comemorare a bebelușului în Scuarul Catedralei.

sursa: Deschide.mdsursa: Deschide.md

sursa: Deschide.md (articolul este preluat fără careva modificări în conținut)

%d blogeri au apreciat: