Canal 2 Nisporeni: Satele Grozești ar putea fi reunite din nou printr-un pod rutier peste Prut

Satul Grozești din raionul Nisporeni și cel cu același nume din România, situate pe ambele maluri ale Prutului și  divizate înainte de ce-al doilea Război Mondial, vor fi unite din nou. Se va întâmpla printr-un pod, care va fi construit peste râu. Anunțul a fost făcut de către premierul, Pavel Filip în cadrul unei ședințe comune a Guvernelor celor două țări, care a avut loc la București, transmite portalul Canal 2 Nisporeni.


Urmează să ne mișcăm mai rapid și pe podul rutier de la Ungheni. În acest sens am vorbit și despre alte poduri, cum ar fi cel de Grozești și dinco eți efectele de emoție, pentru că și Ungheniul și Grozeștiul sunt localități, care au fost divizate, pentru că și pe partea stângă și pe partea lo de efectele practice sunt și efectele simbolice sau dacă vr dreaptă a Prutului avem localități cu aceiași denumire,” a declarat prim-ministrul Republica Moldova, Pavel Filip.

Cristina Răzvanț, originară din comuna Grozești de peste Prut, locuiește de mai bine de 20 de ani în  localitatea cu aceiași denumire din raionul Nisporeni. Femeia spune că dacă cele sate vor fi reunite printr-un pod, atunci ea își va putea vizita aproape zilnic rudele din România.

Visul meu de când m-am căsătorit era să ajung și eu acasă în 10 minute. Eu  ca să merg acum acasă la tata, plec dimineață de aici, ajung în Iași undeva la ora 11, am spre casă acum după amiază, deci pentru un traseu de 100 de kilometri maxim mie îmi trebuie o zi întreagă,” a menționat pentru Canal 2 Nisporeni locuitoarea satului Grozești, raionul Nisporeni, Cristina Răzvanț.

Noutatea a bucurat și alți locuitori ai satului Grozești din raionul Nisporeni. Aceștia spun că noul pod va reface drumul lor în România.Cele două sate au fost un tot întreg și unite printr-un pod. Acesta fost distrus după ce-al doilea război mondial, iar localitatea Grozești a fost divizată în două state.

sursa: Canal 2 Nisporeni

%d blogeri au apreciat: