Circa 900 de elevi nu au ajuns astăzi la școală, inclusiv în localități din Ungheni, Nisporeni și Călărași

Din cauza drumurilor înzăpezite și a lipsei curentului electric, activitatea mai multor instituții de învățământ a fost perturbată, iar aproape 900 de copii nu au ajuns la ore. Informația este prezentată de către Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, într-un comunicat de presă, citat de IPN.Trei instituțiile de învățământ din raioanele Sângerei și Telenești și-au sistat activitatea din cauza lipsei curentului electric.

Din cauza drumurilor înzăpezite au fost suspendate 16 rute de transport școlar în raioanele Ungheni, Călărași, Nisporeni, Florești, Orhei, Sângerei, Soroca și Telenești. În raionul Orhei, de exemplu, autobuzul şcolar nu a putut transporta 50 de elevi din satele Fedoreuca şi Clișova Noua la gimnaziul din Ciocîlteni.

Lipsa curentului electric a făcut ca șase instituții de învățământ din raioanele Călărași, Sângerei și Telenești să-și reducă programul de activitate.

Totodată, IGSU a comunicat că mai mult, salvatorii au fost implicați la efectuarea lucrărilor de tracțiune a mijloacelor de transport derapate de pe drumurile din raioanele Strășeni, Hîncești, Orhei, Ungheni, Sîngerei, Ialoveni, Telenești, Șoldănești, Criuleni, Drochia, Rezina, Bălți și Nisporeni.

În total au fost deblocate 42 unități de transport dintre care trei ambulanțe din raioanele Ungheni, Orhei și Criuleni care urmau să ajungă la pacienți. Conform datelor oferite de furnizorii de curent electric din teritoriu, către dimineața zilei de 20 noiembrie fără energie electrică rămân parțial 17 localități din 4 raioane și anume: Strășeni, Orhei, Telenești și Călărași.


%d blogeri au apreciat: