INP a „prins” doi vitezomani circulând cu 184 și 162 km/h pe traseul R1 Ungheni – Chișinău

Astăzi, 14 noiembrie curent, inspectorii de patrulare în timp ce se aflau la asigurarea și monitorizarea traficului rutier pe traseul național R1 Ungheni – Chișinău, au surprins cu echipamentul de măsurare a vitezei de tip ,,RADAR” doi șoferi care conduceau cu viteză excesivă, informează Inspectoratul Național de Patrulare.Potrivit inspectorilor, în primul caz este vorba de un conducător ce se afla la volanul unui automobil de model BMW și se deplasa cu 184 km/h, depășind limita de viteză de două ori. Specificăm că, anterior șoferul a mai avut o încălcare de acest gen.

Cel de al doilea șofer se afla la volanul unui Volkswagen și se deplasa cu o viteză de 162 km/h lângă localitatea Cojușna.

Pentru depășirea limitei de viteză ambii șoferi au fost sancționați conform codului contravențional cu amenzi în sumă de 1 500 lei și câte 5 puncte de penalizare.

În perioada de 10 luni ale anului curent, 132 512 șoferi au fost depistați în trafic depășind limita de viteză admisă. În aceiași perioadă pe drumurile naționale din cauza depășirii limitei de viteză s-au produs 78 accidente rutiere, soldate cu 17 persoane decedate și 77 traumatizate, iar din cauza că șoferii nu au adaptat viteza la condițiile meteo sau situațiilor rutiere, au fost înregistrate 596 accidente rutiere, în urma cărora 99 persoane au decedat, iar altele 724 au avut de suferit diferite traumatisme.

Astfel, INP menționează că orice acțiune întreprinsă de poliția de patruale are drept scop de a preveni accidentele rutiere și de a salva vieți.

sursa: INPsursa: INP
%d blogeri au apreciat: