Poetul mileștean Andrei Langa și-a lansat un volum de poezii la BPR „Dimitrie Cantemir” din Ungheni

În cadrul Bibliotecii publică raională „Dimitrie Cantemir” din municipiul Ungheni, scriitorul Andrei Langa, originar din Milești, Nisporeni, și-a lansat volumul de poezie „Portrete plutitoare”, transmite TVN.mdCartea editată la Editura „Prut Internațional”, a fost lansat anterior la Chișinău și la Milești, satul de baștină al poetului din raionul Nisporeni.

Nu e nimic fals aici, în manuscris, inventat sau de domeniul experimentalismului poetic, cuvintele sunt forjate la temperaturile înalte ale spiritului”, spune Andrei Langa despre cartea sa.

Această carte m-a readus în satul bunicii, m-a făcut să-mi reamintesc de noroiul, păpădiile și gâzele de atunci când eram mic. Vreau să-l felicit pe Andrei, deoarece el a reușit să imortalizeze, prin intermediul cuvintelor, stări de suflet”, a menționat scriitorul Vladimir Beșleagă la o lansare a cărții lui Andrei Langa.

Iar profesoara universitară din Bălți, scriitoare Margareta Curtescu spune despre poeziile lui Andrei Langa că înregistrează intensitatea trăirilor  interioare ale unui tu voiaje, în care își etalează universul melancolizat.

De 16 ani, Andrei Langa este stabilit în Spania.

Andrei Langa este poet, traducător și critic literar. S-a născut la 14 iulie 1965, în Milești, raionul Nisporeni. Este licențiat al Facultății de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova.

Autorul a semnat șapte studii literare și două monografii de referință, precum și patru cărți de versuri. A tradus poezie în/din spaniolă a scriitorilor din Moldova, România, peninsula Iberică și America Latină.


%d blogeri au apreciat: