Cca 85 400 ţigarete (4.270 pachete) de contrabandă au fost depistate de polițiștii de frontieră ieșeni în podeaua trenului Chișinău-București

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, din nou, țigări de contrabandă. De acestă dată oamenii legii cu găsit 85.400 de ţigarete (4.270 pachete), ascunse într-un loc special amenajat în şasiul unuia dintre vagoanele trenului accelerat 401 Chișinău – București, care urma să intre în România din Republica Moldova, prin PTFS Iași / Ungheni Feroviar, comunică IGPF al RomânieiSursa transmite că la data de 30 octombrie a.c., la ora 20.45, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Iași Feroviar au efectuat formalităţile de frontieră pentru intrarea în ţară a pasagerilor trenului accelerat nr.401, care circulă pe relaţia Chişinău – Iaşi – București

În baza unei informaţii deţinute, lucrătorii noştri au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra vagoanelor trenului. Astfel, au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, într-un loc special amenajat, confecţionat în şasiul unui vagon, pe capetele acestuia, mai multe pachete cu ţigări de contrabandă.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că ţigările aparţin cetățeanului român E. M., în vârstă de 30 de ani, însoțitorul vagonului.

S-a realizat inventarierea bunurilor descoperite şi a rezultat cantitatea totală de 85.400 țigarete (4.270 pachete), de proveniență Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în vederea confiscării, iar persoana a fost sancționată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, echivalent a 41.648 mdl.

sursa: Poliția de Frontieră Românăsursa: Poliția de Frontieră Română%d blogeri au apreciat: