Doi pensionari din satul Iurceni, raionul Nisporeni, au rămas fără locuință după ce tavanul acesteia s-a aprins.

Exploatarea incorectă a sobei i-a lasat în prag de iarnă pe doi pensionari din satul Iurceni, raionul Nisporeni, fără locuință. Casa lor a fost distrusă, după ce tavanul a fost cuprins de flăcări și s-a prăbușit. Acum, cuplul afirmă că pentru renovarea construcției va avea nevoie de o sumă fabuloasă de bani pe care, însă nu o are, transmite Canal 2 NisporeniSursa comunică că nenoricirea a avut loc, astăzi, în jurul orei 10:00. Stăpâna casei povestește că a aprins focul, aseară, și nu a observat nicio neregulă pe parcursul nopții. Dimineața, pensionara, însă a observat casa plină de fum și tavanul în flăcări. Atunci, ajutată de vecini, ea a încercat să stingă focul.

Strângeam niște nuci și văd că iese fum din partea cealăltă, când mă duc, dar el arde. Am aruncat apă. Au venit vecinii și după au venit pompierii. Dar de la ce s-a luat, idee nu am,” a povestit pentru Canal 2 Nisporeni, victima, Elizaveta Bîrcă.

Vecinii spun că au lăsat baltă treburile din gospodărie și au sărit în ajutorul familiei Bârcă. Ei au cărat zeci de găleți cu apă și au întins furtunurile pentru a potoli flăcările.

Vecinu ne-a sunat, a zis că veniți la vale, că s-a aprins o casă. Am lăsat și lucru de aici și am zis că o să ne ducem și ne-am dus toți împreună. Când ne-am dus deja ardea, dedesubt, dar acolo ardea două rânduri de podeală. Și am luat iată căldările astea cu apă și am udat tot. Să nu fi fost eu cu el, avea să ardă tot în casă, avea să ardă tot,” a spus un vecin.Mi-a spus soția că eu lucram în altă parte, sus și a zis că arde. Dar eu repede am luat furtunul de acolo, de la care curge și am stropit, ce să facem? Până au veni pompierii am început noi, și a dat Dumnezeu și au venit și pompierii,” a comunicat pentru Canal 2 Nisporeni un vecin.

Cea care a alertat pompierii a fost fiica soților Bîrcă. La fața locului s-a deplasat o echipă de pompieri, care a avut nevoie de aproape trei ore pentru a localiza incendiul.

Pompierii când au ajuns aici, situația la momentul intervenției, era că din podul casei de locuit ieșea fum, după care, pompierii s-au deplasat în podul casei și au observat că din coșul de fum, iese fum. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este necurățirea coșului de fum,” a afirmat pentru Canal 2 Nisporeni anagajatul IGSU , Adrian Cuzmin.

Marți, locuința unei pensionare din satul Zberoaia a fost mistuită de flăcări. Focul ar fi fost cauzat de ignorarea regulilor pentru exploatarea sobei. Potrivit datelor angajaților Inspectoratului General al Situațiilor pentru Urgență, de la începutul anului, în raionul Nisporeni au avut loc opt incendii din cauza exploatării incorecte a sobelor. În urma acestora, o persoana și-a pierdut viața.sursa: Canal 2 Nisporeni

%d blogeri au apreciat: