A fost finalizată amenajarea parcului din satul Mileşti, Nisporeni

În parcul din satul Mileşti, raionul Nisporeni, au fost finalizate lucrările de amenajare. O comisie specială a evaluat recent proiectul şi a apreciat că acesta a fost realizat conform normelor, transmite MOLDPRES.

Sursa mai comunică că lucrările de amenajare a parcului din Mileşti fac parte dintr-un amplu program de îmbunătăţire a infrastructurii în Regiunea Centru a ţării. Acesta este implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, din mijloacele Fondului Naţional de Dezvoltare Regională care a oferit circa 1,6 milioane de lei.În parcul de la Mileşti au fost pavate aleile, cu o suprafaţă totală de trei mii de metri pătraţi, au fost schimbate băncile şi coşurile pentru gunoi.

Parcul din Mileşti are 150 de ani, este o atracție turistică importantă, fiind mândria localității”. “Ani de zile în acest parc nu s-a investit nimic, el era aproape de distrugere, de aceea proiectul respectiv a fost foarte binevenit”, a menţionat primarul Radu Vârlan.

Parcul din Milești a fost fondat de către moșierul Constantin Cazimir, aici fiind plantate specii rare de pomi. Parcul face parte din Rezervația peisagistică „Cazimir-Milești” și constituie un monument al arhitecturii de peisaj, fiind protejat de stat.

foto: Moldpres
foto: Moldpres%d blogeri au apreciat: