Video // Un lot de 100 620 doze de vaccin Pfizer donate de România, a ajuns la Chișinău

Un lot de 100.620 doze de vaccin împotriva COVID-19, marca Pfizer, donat de România ca ajutor umanitar Republicii Moldova, a sosit astăzi la Chișinău.

În deschiderea evenimentului de recepționare a vaccinurilor, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea a menționat că dozele vor fi distribuite începând cu ziua de astăzi în toate Centrele de vaccinare din țară.

Fiind prezent la eveniment, ministrul Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu a reconfirmat angajamentul României de a susține în continuare cetățenii Republica Moldova.  

„Ne dorim să rămânem cel mai important prieten al Republicii Moldova. O facem în baza relației noastre speciale, dar și în baza parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. România și Republica Moldova au luptat împreună anul trecut împotriva pandemiei COVID-19.

Am continuat să oferim donații de echipamente în valoare de peste 5.000.000 milioane de euro, iar, în luna februarie, am reușit să donăm primul lot de vaccin, astfel încât Republica Moldova să poată începe campania de vaccinare. E un sprijin direct pentru cetățeni, pentru sănătatea lor, pentru revenirea la normalitate”

Bogdan Aurescu

Până în prezent, Guvernul României a donat Republicii Moldova 506.220 doze de vaccin, printre care 405.600 doze de AstraZeneca și 100.620 doze de Pfizer BioNTech. La moment, Republica Moldova a administrat 925.942 doze de vaccin împotriva COVID-19. 

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, ne puteți urmări și pe alte canale media TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns