Video // Grănicerii din Cernăuți au publicat imagini cu avionul ucrainean reținut de IGPF pe un câmp din Edineț

Departamentul Serviciului de Grăniceri al Ucrainei, dislocat în orașul bucovinean Cernăuți, a publicat imagini video de la locul unde au fost reținuți cei trei cetățeni ai Ucrainei și o aeronavă AN-2.

Se presupune că aeronava a fost implicată în contrabandă cu țigări peste Prut.

Sursa precizează că avionul ucrainean a ateriza pe o pistă construită artizanal pe un câmp agricol de la hotarul raioanelor Briceni și Edineț, la cca 13 km distanță de actualul hotar MD – UA, în trecut județul Hotin al Basarabiei interbelice.

Avionul ucrainean de model AN-2 avea număr de bord vopsit iar cele trei persoane reținute ar avea cetățenia Ucrainei și al Belarusului.

În aeronavă, Polițiștii de Frontieră au găsit mijloace de navigație.

UPDATE (IGPF, 12:15): Pe cazul avionului reținut pe un câmp din Edineț, Poliția de Frontieră informează că la ora 01:42 a zilei de astăzi, 14 septembrie 2021, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cuhnești din cadrul Direcției regionale Vest, antrenată pe direcția Chetriș – Tabăra, a observat un aparat de zbor de dimensiuni mici.

Aparatul zbura la înălțimea de aproximativ 100 m și a traversat râul Prut, din direcția România spre Republica Moldova.

Ulterior, la ora 02:57, patrula Sectorului Valea Rusului din cadrul aceleași direcții, a remis informația precum că pe direcția Drujineni – Zaboloteni, a fost observat un aparat de zbor de mici dimensiuni, care a traversat hotarul Uniunii Europene cu Republica Moldova.

Pe faptul dat, a fost informat dispeceratul CCSA și reprezentanții autorităților române.

Investigațiile continuă.

Pe parcursul zilei, Inspectoratul General al Poliției de frontieră va reveni cu detalii.

Anterior, s-a mai comunicat că în cadrul măsurilor de căutare pe cazul depistării aeronavei, într-un hotel din orașul Edineț a fost găsit încă un complice cetățean al Ucrainei.

Cercetările IGPF continuă în comun cu reprezentanții Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, în acest sens fiind creat un grup comun de investigații.

Update (Deschide.md, 09:00): Daniel Martnos, șeful-adjunct al Poliției de Frontieră, a comunicat la primele ore ale dimineții că angajații IGPF au capturat aeronava, după ce au organizat o ambuscadă, în baza unor informații operative primite de la colegii din Ucraina.

„Aeronava a survolat spațiul aerian al R. Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, susține șeful adjunct al IGPF.

Martnos a mai declarat că la fața locului polițiștii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar și un tractor.

Totodată,  potrivit șefului adjunct al IGPF, în acest caz ar fi implicat și un contrabandist notoriu din R. Moldova, care, după ce i-ar fi bruscat pe angajații IGPF, a dat bir cu fugiții de la fața locului și a fost urmărit până în orașul Cupcini, însă din nefericire și-a pierdut urma.

Șeful-adjunct nu a comunicat ce cantitate de țigări ar fi transportat aeronava în România, însă se presupune că ar fi vorba de cel puțin 100 de cutii.

În prezent se înterprind măsuri de urmărire penală pentru a fi stabilite toate circumstanțele.

Știrea inițială (IGPF, 7:30): Poliția de Frontieră raporta că a reținut un avion care ar fi „transport țigări de contrabandă” din Ucraina ce urma să ajungă pe teritoriul României

În baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț.

La fața locului se află conducerea instituției de frontieră care se implică și oferă tot suportul în măsurile de documentare a incidentului dat.

Trei cetățeni ai Ucrainei sunt reținuți.

Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă.

Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală România.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, ne puteți urmări și pe alte canale media TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Precizarea Poliției de Frontieră privind avionul ucrainean care ar fi transportat contrabandă, capturat pe câmp din Edineț - Știri din regiunea Ungheni
  2. Pilotul principal al avionului din Ucraina, aterizat ilegal în Edineț – trimis în judecată - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns