Ungheneanul Alexandru Musteață – votat de Parlament în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale

Alexandru Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco și Alexandru Musteața au fost votați în cadrul ședinței plenare a Parlamentului de astăzi în funcția de membru ai Comisiei Electorale Centrale.

În conformitate cu proiectul de hotărâre privind desemnarea unor membri ai Comisiei Electorale Centrale, partidele parlamentare au propus nouă candidaturi, după principiul respectării reprezentării proporționale a majorității și a opoziției.

Urmare, fracțiunea „PAS” a înaintat cinci candidați, fracțiunea „BCS” – trei, fracțiunea „Șor” – un candidați.

Din motiv că parlamentarii fracțiunii „BCS” au boicotat ședința și au părăsit sala de plen, numirea candidaților propuși de această fracțiune a fost amânată. Este vorba de Lilian Enciu, Vitalie Miron și Vasile Postolache (persoanele vizate nu au participat la ședință)

Pentru proiectul de hotărâre privind desemnarea unor membri ai Comisiei Electorale Centrale au votat 55 de deputați din cadrul fracțiunii parlamentare „PAS” și 3 deputați din fracțiunea „ȘOR” s-au abținut (M. Tauber, P. Jardan și V. Fotescu)

După procedura de vot, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a exprimat încrederea că, odată cu schimbarea membrilor Comisiei Electorale Centrale, activitatea instituției va fi reformată. ”Am ținut, prin toate discuțiile noastre, să fie, în calitate de membri ai CEC, oameni care au fost în sistemul electoral, care au dovedit că țin la reguli corecte de joc”, a menționat Speakerul.

Rezultatul votului asupra P… by News Ungheni

Candidatura propusă de Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic ”ȘOR” nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Potrivit legislației, Comisia Electorală Centrală are nouă membri – opt desemnați de Parlament și unul de Președintele țării, iar membrii CEC sunt desemnați cu votul majorității deputaților aleși.

Mandatul componenței CEC a expirat în luna iunie a acestui an, însă a fost prelungit cu 90 de zile, din cauza perioadei electorale a alegerilor parlamentare anticipate, care au avut loc la 11 iulie anul curent. 

Ungheneanul Alexandru Musteață – votat de Parlament în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale

Alexandru Musteață este născut în 1988 în municipiul Ungheni, sectorul Dănuțeni. În Ungheni, Alex este absolvent al Liceului Teoretic „Ion Creangă” din sectorul Dănuțeni al municipiului Ungheni.

Ulterior, a absolvit și s-a perfecționat continuu mai multe domenii:

  1. Studii de Licență la Perspectiva este în domeniul Știinte Politice, speciailizarea Relații Internațională;
  2. Masterat la Universitatea Academiei de Științe, domeniul Științe Politice, specializarea Securitate Națională;
  3. Program avansat în Drept și Economie Europeană, Riga Graduate School of Law.
  4. Program de Studii politice și Guvernare Europenă la College of Europe.

Proiectul de hotărâre privi… by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, ne puteți urmări și pe alte canale media TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Ungheneanul Alexandru Musteață propus la funcția de șef al Serviciului de Informații și Securitate - Știri din regiunea Ungheni
  2. Ungheneanul Alexandru Musteață - noul director al Serviciului de Informații și Securitate - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns