Un fost polițist reținut de CNA pentru 5000 de euro încasați de la un şofer

Un fost angajat al Secţiei cercetarea accidentelor rutiere din cadrul Direcţiei Poliţie a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Acesta este bănuit că ar fi promis unui şofer să-l ajute să scape de dosarul penal, pornit pe faptul tamponării unui pieton, soldat cu urmări grave.

Potrivit materialelor cauzei, suspectul ar fi susținut că are influență asupra persoanelor publice din cadrul Procuraturii şi că le poate determina să adopte o decizie favorabilă în privința denunțătorului. Pentru serviciile sale, fostul poliţist ar fi pretins şi primit 5000 de euro.

În urma măsurilor speciale de investigație, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, iar în prezent se află în izolatorul CNA.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau până la 6 ani de închisoare.

Dat fiind faptul că documentarea cazului a scos la iveală şi alte bănuieli, ofiţerii CNA desfăşoară acţiuni de investigaţii pentru a stabili implicarea acestuia şi în alte infracţiuni similare.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală în acest caz.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram, YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns