Un autocar blindat cu ţigări de contrabandă, depistat în PTF Costești – Stânca


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, împreună cu lucrători vamali, au descoperit 92 400 de țigarete de contrabandă în valoare de peste 13 600 ROL / 57 816.32 MDL, ascunse în diverse componente ale unui autocar defect transportat pe o platformă.

În data de 11 august a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control la trecerea frontierei, un cetățean român, la volanul unei platforme pentru tractări, care a menționat faptul că a fost solicitat în Republica Moldova pentru a tracta un autocar defect, înmatriculat în România.

Acesta era însoțit de doi cetățeni ai Republicii Moldova, șoferii autocarului defect.

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali să efectueze împreună un control amănunţit asupra mijloacelor de transport.

În urma verificărilor amănunţite, echipa mixtă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunsă, în diferite părţi componente ale autocarului, respectiv în aripile laterale şi podea, în scopul sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 92.400 de ţigarete (4620 pachete de ţigări).

Întreaga cantitate de ţigarete în valoare de 13 628 ROL / 57 935.35 MD a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză fiind aplicată amendă contravenţională în valoare de 10 000 ROL / 42 512.00 MDL, iar autocarul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns