Un „адвокат опытный” care presta servicii pe „Makler”, a fost reținut de CNA și PA

Un pretins avocat din Chișinău a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență, după ce a fost denunțat de propria clientă.

Acesta i-ar fi promis femeii să o ajute să-și redobândească, în instanță, dreptul asupra unui teren de construcție, susținând că ar avea influență asupra unor judecători. 

Potrivit denunțătoarei, cu mai mulți ani în urmă, soțul ei ar fi primit de la autoritățile locale un teren pentru construcție, de care a beneficiat in calitate de participant la luptele de pe Nistru din 1992.

Ulterior, soții au divorțat, iar bărbatul ar fi donat terenul unei surori care, după decesul fratelui, a intrat în dreptul de proprietate.

Considerând că are dreptul la parte din acest teren, denunțătoarea a decis să contacteze serviciile unui avocat pentru a o reprezenta în judecată pentru a anula contractul de donație. 

Astfel, femeia a accesat portalul Makler, unde a găsit datele de contact ale unui „адвокат опытный” care, la rândul său i-ar fi promis că o poate ajuta să-și revendice lotul, susținând că are influență asupra unui judecător din cadrul Judecătoriei Chișinău sediul Centru și că îl poate determina să asigure anularea contractului de donație.

Pentru intermediere, acesta ar fi pretins și primit 400 de euro, bani transmiși ulterior sub controlul CNA. 

În urma perchizițiilor efectuate în oficiul bănuitului, a fost depistat și ridicat pachetul cu acte referitoare la cazul denunțătoarei și telefonul mobil. 

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar suspecul a fost reţinut şi plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală. 

Amintim că, până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată. 

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns