UE pentru Ungheni // Votează pentru transformarea Ungheniului într-un municipiu European

Centrele municipiilor Ungheni și Cahul vor fi renovate cu asistența financiară a Uniunii Europene. Oamenii sunt parte a schimbării și vin cu idei de transformare a centrelor acestor două orașe.



Recomandările populației vor fi luate în considerare în procesul de modernizare a centrelor municipiilor Cahul și Ungheni, activitate care va fi demarată în acest an cu asistența financiară a Uniunii Europene în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, finanțat de UE, implementat de PNUD și UNICEF Moldova.

Prin această inițiativă încurajăm oamenii din Ungheni și Cahul să fie activi și să își exprime public ideile de dezvoltare a comunității lor. Este un element-cheie în abordarea Uniunii Europene de susținere a regiunilor-cheie. Sperăm că acest gen de activități va aduce schimbarea dorită în comunități, acestea dezvoltându-se datorită ideilor și implicării oamenilor, spune Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Locuitorii municipiilor Ungheni și Cahul precum şi oamenii din alte regiuni sunt invitați să voteze, în perioada 4 – 15 iunie, ideile de renovare a centrelor localităților, accesând paginile web www.eu4ungheni.md (pentru Ungheni) și www.eu4cahul.md (pentru Cahul).

Pentru a putea vota pentru transformarea Ungheniului într-un municipiu European, accesați EU4UNGHENI

La vot sunt scoase câte 10 idei pentru fiecare localitate, care au obținut cel mai mare scor de evaluare a juriului în cadrul concursului „UE pentru Ungheni / Cahul”. Ideea ta pentru un municipiu european”.

Concursul a fost desfășurat în perioada ianuarie-martie, fiind înscrise peste 300 idei de modernizare a acestor două oraşe.

Programul EU4Ungheni a creat un cadru favorabil de discuții cu cetățenii referitor la modernizarea centrului cultural, istoric și administrativ al municipiului Ungheni. Ne bucură faptul că unghenenii cunosc problemele orașului și vin cu soluții realiste și in același timp inovative. Împreună ne propunem să schimbăm aspectul centrului orașului și sunt sigur că numai împreună vom reuși”a menționat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Fiecare participant poate vota zilnic o singură dată, maxim 3 idei din 10, de pe o adresă IP. Autorii a trei idei care vor acumula cele mai multe voturi vor fi premiați.

Concursul „UE pentru Ungheni / Cahul. Ideea ta pentru un municipiu European” este parte a unei inițiativei complexe de consultare şi participare a oamenilor în procesele de dezvoltare a regiunilor realizată de Programul EU4Moldova: regiuni-cheie”.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2025) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții.

Programul are un buget total de 23 mln. EURO, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).



Mai multe detalii despre activitățile Programului în regiunile Ungheni și Cahul găsiți pe www.eu4ungheni.md și www.eu4cahul.md.

10 idei „ UE pentru Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu European”
1. Amenajarea unui havuz muzical multicolor în centrul municipiului
2. Construcția unui Centru modern expozițional multifuncțional pentru promovarea producătorilor locali
3. Reconstrucția străzii centrale (str. Națională): renovarea rețelei de apeduct, trotuarelor; amenajarea spațiilor verzi, mobilierului urban, pistelor pentru bicicliști
4. Iluminarea decorativă a clădirilor și spațiilor publice
5. Reabilitarea Palatului de Cultură și a zonei adiacente
6. Dotarea spațiilor verzi pentru recreere cu bănci inovative, Wi-Fi, sculpturi
7. Reabilitarea clădirilor cu valoare arhitecturală
8. Transformarea Pieței Independenței într-o zonă pietonală cu elemente de atracții turistice
9. Amenajarea unei scene în centrul orașului cu un ecran mare pe fundal și a spațiului adiacent pentru evenimente publice
10. Amenajarea locurilor de parcare moderne

Pentru a putea vota pentru transformarea Ungheniului într-un municipiu European, accesați EU4UNGHENI

Ungheni se schimbă pentru tine, împreună cu tine! Fii arhitectul schimbării și decide împreună cu noi cum să fie centrul orașului.

Zilnic poți vota de pe o adresă IP 3 idei de modernizare a centrului mun. Ungheni. Votăm până pe 15 iunie, ora 18.00.

3 idei care vor acumula cele mai multe voturi vor fi premiate.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



8 trackback-uri / pingback-uri

  1. Foto // Ungheni - locul unde ne conectăm - Știri din regiunea Ungheni
  2. La Ungheni a fost lansat proiectul „ARIPI”. Beneficiari - persoanele vârstnice și cu dizabilități din Valea Culii - Știri din regiunea Ungheni
  3. Unghenenii vor afla mai multe despre utilizarea brandului regiunii în cadrul unei sesiuni de informare - Știri din regiunea Ungheni
  4. A înflorit magnolia la Ungheni. Piața Independenței se transformă în Piața „Magnolia” - Știri din regiunea Ungheni
  5. Havuzul muzical din Piața Independenței Ungheni - deteriorat de un microbuz încărcat cu butelii cu apă „OM” - Știri din regiunea Ungheni
  6. Uniunea Europeană finanțează construcția unui nou rezervor pentru apă potabilă la Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  7. Welcome to Ungheni. Piața Independenței s-a transformat din nou în „Piața Magnolia” - Știri din regiunea Ungheni
  8. În municipiul Ungheni au fost instalate 1000 de contoare de apă cu citire la distanță, cu sprijinul Uniunii Europene și PNUD - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns