Trei tineri din Călărași și Ialoveni, cercetați penal pentru furt de acumulatoare din Stăuceni

Ofițerii de investigații a Inspectoratului de Poliție Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au reținut trei tineri cu vârstele cuprinse între 17 ani și 25 ani, originari din r-nul. Ialoveni și Călărași, pentru  furt de acumulatoare. Aceștia anterior au fost judecați pentru furt, leziuni corporale și tâlhărie.



Polițiștii sect. Râșcani fiind alertați în dimineața zilei de 8 iunie, de către paznicul unei baze tehnice, din com. Stăuceni, care a comunicat că de la autocamioane au fost sustrase acumulatoarele. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

La fața locului polițiștii au stabilit că indivizii au pătruns pe teritoriul bazei prin acces liber de unde au sustras opt acumulatoare, după care cu un automobil de model Opel s-au deplasat într-o direcție necunoscută. Astfel a fost cauzat un prejudiciu în sumă de 40 000 lei.

Ulterior în urma măsurilor speciale de investigații întreprinse de polițiști, indivizii au fost identificați și reținuți, fiind escortați la Inspectoratul de Poliție pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale tinerii și-au recunoscut vinovăția.

Tinerii au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile. Indivizii sunt cercetați pentru furt, care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns