Traseele pe care este restricționat circulația transportului de mare tonaj

Urmare a Codului PORTOCALIU de condiții meteorologice complicate care a pus stăpânire la 27 ianuarie 2021 pe mai multe raioane din sudul și sud-estul țării, manifestat prin ninsori puternice și viscol, autoritățile întreprind mai multe acțiune pentru a preveni întroienirea mijloacelor de transport.

Astfel, Inspectoratul General al Poliției informează că este restricționată circulația transportului de mare tonaj pe traseele naționale:

1. Traseul național M3 Chișinău – Cimișlia – Giurgiulești, în segmentul dintre localitățile Vulcănești și Slobozia Mare (km 178 – 200);
2. Traseul național M3 Chișinău – Cimișlia – Giurgiulești, în segmentul dintre localitățile Balabanu și Burlăceni;
2.Traseul național R34 Cahul – Giurgiulești (km 130-184), pentru autocamioanele care vin din direcția punctelor de trecere a frontierei PTF Giurgiulești – Galați și PTF Giurgiulești – Reni. Autocamioanele vor fi parcate la parcarea pentru AUTOCAMIOANE amplasată la ieșirea din satul Giurgiulești, raionul Cahul.

Scopul restricționării circulației de mare tonaj este pentru a preveni accidentele rutiere și blocarea mijloacelor de transport.

Vedeți și articolele:

Totodată Inspectoratul General al Poliției anunță că sunt alături de conducătorii auto pe toate traseele țării și în localități, oferindu-le suportul.

În aceași ordine de idei, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că pe parcursul zilei de 27 ianuarie, salvatorii și pompierii IGSU au fost solicitați în mai multe situații pentru a ajuta conducătorii auto a căror mijloace de transport au derapat de pe carosabil.

Pompierii au intervenit în localitatea Alava, raionul Ștefan Vodă, după ce un microbus școlar a derapat fiind nevoie de tractarea mijlocului de transport. În autobus nu se aflau copii.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și la periferia orașului Cimișlia, unde angajații IGSU au deblocat trei camioane derapate de pe traseu.  

La punctul de trecere vamal Giurgiulești – Reni, salvatorii din sudul țării au deblocat șase camioane care au derapat, iar la Troița Nouă din Anenii Noi mai multe autovehicule au rămas blocate.

Pompierii au efectuat lucrări complexe pentru tractarea și deblocarea acestora.

La Chișinău un tractor s-a inversat, iar conducătorul auto a avut nevoie de ajutorul salvatorilor, după ce a rămas blocat între fiare. Angajații IGSU l-au descarcerat pe bărbat, iar acesta a primit îngrijirile de rigoare.

Pentru prevenirea blocării transportului auto pe traseele din țară, IGSU va monitoriza drumurile și arterele cu risc, iar în caz de necesitatea vor acordat asistență oamenilor aflați în dificultate.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram,și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns