Transportul de mărfuri, persoane și colete din nou în vizorul ANSA

În perioada 29 martie – 11 aprilie 2021, în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu, inspectorii Agenției au continuat acțiunile de prevenire și combatere a transportului ilicit de mărfuri și persoane în trafic național și internațional.

Astfel, în cadrul acțiunilor de monitorizare și control organizate în mun. Chișinău,  Hâncești, Bălți, Ștefan-Vodă, Orhei, Florești, Basarabeasca, Căușeni, Cahul, Anenii Noi, Ialoveni, Cimișlia, Edineț, Strășeni, Criuleni, Dondușeni, Edineț, Comrat, etc.

Totodată, agenții ANSA au monitorizat și traseele de legătură cu punctele de traversare cu PTF Leușeni, Tudora, Costești, Cahul, Otaci și Giurgiulești.

Transportul național și internațional în vizorul ANSA

Au fost aplicate sancțiuni prin întocmirea a 200 procese-verbale cu privire la contravenție (aplicate amenzi contravenționale în mărime de 16 220 u.c., ceia ce constituie 811 000 lei), în baza art. 197, 200, 204, 207 și 224 ale Codului Contravențional, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri și colete.

ANSA menționează că pentru 51 conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reținerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravențional.

De asemenea, în cadrul controalelor planificate/inopinate, 12 operatori de transport rutier s-au ales cu amendă în mărime de 3600 u.c., ceia ce constituie 180 000 lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere, aprobat prin Legea nr. 150 din 17.07.2014, art. 49 “nerespectarea de către operatorii de transport rutier/întreprinderile care efectuează operațiuni de transport rutier a obligațiilor stabilite”, sancțiuni prevăzute de art. 197 alin. (29) al Codului Contravențional.

De la începutul anului 2021 și până la 11 aprilie curent, pentru transportarea ilicită contra cost de persoane, mărfuri și colete și/sau prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier și/sau prestarea serviciilor contra cost cu admiterea încălcărilor prevăzute de norma legală, de către inspectorii Agenției au fost întocmite 1355 procese-verbale cu privire la contravenție.

Pentru 341 conducători auto au fost aplicate măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravențional și aplicate amenzi contravenționale în mărime de 104 631 u.c. (5 231 550 lei), fiind achitați în bugetul de stat – 1 942 105 lei.

În acest sens, Agenția atenționează toți conducătorii auto antrenați în efectuarea operațiunilor de transport, precum și operatorii de transport rutier, să asigure prezența la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare activității pe care o desfășoară, să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere nr. 150 din 17.07.2014, în vederea evitării constrângerilor legale, dar și pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, siguranță și confort.

Galerie Foto:

Agenția va continua acțiunile de monitorizare și control a transportului rutier de mărfuri, persoane și colete !

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns