Tragedie în Măcărești // Un bărbat de 58 de ani s-a înecat într-un bazinul acvatic din preajma râului Prut

Un bărbat în vârstă de 58 de ani și-a pierdut viața în gârla (cum o numesc localnicii) de acumulare a apei din preajma râului Prut, informează Expresul



Sursa mai comunică că bazinul acvatic din Măcărești are o suprafață de 2 hectare și cadavrul bărbatului a fost scos la mal de echipa de scafandrieri a Direcției Situații Excepționale (DSE) Ungheni în dimineața zilei de 2 iulie.

Din discuție cu locuitorii satului, victima a mers după bovina, care era priponită pe imaşul din apropierea gârlei. A intrat în apă pentru a să se răcori şi a dispărut. S-a întâmplat pe la ora 19.30 în ziua de 1 iulie”, se arată într-un comunicat al DSE.

Bărbatul ar fi fost în stare de ebrietate.

În articol se mai comunică că pe la ora 20:10 a zilei de luni, cineva a apelat numărul unic 112, anunțând despre un posibil caz de înec. Imediat, la fața locului s-a deplasat ofiţerul de serviciu al DSE, locotenent colonel Vasile Scutaru cu echipa de scafandrieri compusă din trei persoane. Din cauza orei târzii, nu a fost posibilă depistarea victimei.

A doua zi, de dragă dimineață, la ora 07.06, la faţa locului s-a deplasat șeful Unității de Salvatori și Pompieri, căpitan Vladimir Gârbea, cu o echipă din 5 scafandrieri.

Peste aproape o oră de căutări, cadavrul a fost găsit la o adâncime de doi metrti și jumătate și scos la mal. Nu au fost observate careva semne de moarte violentă. Cauza definitivă a decesului va fi stabilită după examinarea medico-legală.



sursa: Expresul

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns