#StațiAcasă // INP în comun cu Ministerul Apărării difuzează din mașini mesaje de prevenire COVID-19

În contextul situației epidemiologice din țară, angajații Poliției Capitalei în comun cu Inspectoratul Național de Patrulare și Ministerul Apărării au demarat noi acțiuni de informare a populației.



Aceștia, difuzează, din mașinile de poliție, mesaje de prevenire a răspândirii și infectării cu virusul COVID-19, atât in română, cât și în rusă. Totodată, convoiul este este compus din mașinile INP și ale Hammwee-urile Ministerului Apărării.

Pe lângă mesajele difuzate pe străzile municipiului, Polițiștii patrulează curțile blocurilor de locuit, străzile, zonele de agrement și cele unde persistă un flux crescut de personae, Auto Gara.

În acest context, Poliția vine cu un mesaj către locuitori și îndemnăm populația să țină cont de mesajele audio difuzate de polițiști și să respectați măsurile de sănătate publică impuse de autorități.

Totodată începând cu 25 martie 2020:

  • Se interzice, aflarea în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement;
  • Se interzice prestarea serviciilor de alimentare publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere;
  • Se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice cu excepția: deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare, deplasarea pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate.



Persoanele care nu respectă măsurile de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, dacă acestea au pus în pericol sănătatea publică, pot fi pasibile de răspundere contravențională, fiindu-le aplicată o amendă de la 450 la 500 unități convenționale persoanelor fizice, și de la 1000 la 1500 unități convenționale persoanelor juridice.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns