Starea drumurilor publice la 17:30 a zilei de 28 ianuarie 2021

Pe parcursul zilei, lucrările de combatere a lunecușului și deszăpezire au continuat în regiunile unde au fost înregistrate precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță.

Pe întreg teritoriul țării se circulă în condiții de iarnă.

În această perioadă, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au executat lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului cu 152 de utilaje speciale și implicarea a 193 de muncitori rutieri.

Accesibilitatea infrastructurii rutiere a fost restabilită pe traseele naționale R30 Anenii Noi – Căuşeni – Ştefan Vodă – frontiera cu Ucraina și R31 R30-Tudora – Palanca – frontieră cu Ucraina.

La ora actuală, în legătură cu condițiile meteo dificile, circulația este închisă parțial pentru deszăpezirea următoarelor drumuri publice naționale:

  • R36 Basarabeasca – Ceadâr-Lunga – R29;
  • G111 G110 – Fârlădenii Noi – Ursoaia – R26;
  • G115 R30 – Răscăieți – Hlinaia – R27;
  • G116 R30 – Ștefan Vodă – Alava – Săiți – G117;
  • G118 G110 – Căinari – Sălcuța – R26;
  • G119 G118 – Coșcalia – Plop – Baccealia – R30;
  • G120 R26 – Ucrainca.

Actualmente, în legătură cu emiterea Codului Portocaliu de condiții meteorologice complicate, pe drumurile naționale menționate s-au format suluri de zăpadă care au provocat sistarea circulației rutiere în aceste regiuni.

Unitățile teritoriale a SA ,,Drumuri” responsabile, continuă intervențiile pentru restabilirea circulației și evacuarea autovehiculelor aflate în dificultate, antrenând în procesul tehnologic tehnică grea suplimentară.

ASD, salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și colaboratorii Inspectoratului General de Poliție din teritoriu desfășoară lucrări comune pentru restabilirea accesibilității rutiere pe toate traseele naționale din țară.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să nu pornească la drum fără strictă necesitate și să se informeze despre situația rutieră a traseului ce urmează a fi tranzitat, conformându-se prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare sezonului de iarnă și adaptarea permanentă a vitezei la condițiile de circulație curente.

Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de blocaj pe traseele naționale la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117. Informațiile se actualizează.

Vedeți și articolele:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns