Spitalul raional Ungheni are un nou director

După o perioadă lungă și incertă, IMSP Spitalul raional Ungheni are un nou director.

Potrivit Procesului-verbal al ședinţei Comisiei de concurs pentru ocuparea funcţiei de director al IMSP Spitalul Raional Ungheni din 15 iunie 2021, director al Spitalului raional Ungheni este desemnat șeful secției UPU – Vadim Rusu.

La ultimul concurs inițiat de MSMPS pentru funcția de director al IMPS Spitalul raional Ungheni au participat 4 candidați:

  • Vadim Rusu – șeful secției Unității de Primiri Urgente al IMSP Spitalul raional Ungheni, câștigătorul consursului pentru ocuparea funcției vacante;
  • Andrei Alexeev – ex-director IMSP Spitalul raional Ungheni, demis de către reprezentanții Consiliului raional Ungheni;
  • Vladimir Popovici – actulul director interimar al IMSP Spitalul raional Ungheni, numit de către reprezentanții Consiliului raional Ungheni după demiterea lui A. Alexeev;
  • Lucia Bulgaru Mironiuc – medic terapeut, Șefa Secției Boli Cronice IMSP Spitalul Raional Ungheni, reprofilată în pandemie în secția COVID-19, șefă de Sindicate.

Proaspătul director al instituției, care va putea să-și exercite toate atribuțiile după semnarea contractului cu Consiliul Raional, a declarat pentru Sănătate INFO că la ultima probă, în care s-a duelat cu Andrei Alexeev și Lucia Bulgaru Mironiuc a acumulat cel mai mare punctaj.

 „La ultima probă am acumulat ori 27 ori 29 de puncte. Aveam emoții și nu am mai atras atenția. A fost un punctaj net superior concurenților. Principalul că eram pe primul loc”

Vadim Rusu spune că din funcția de director vrea să rezolve, în primul rând, problema acreditării instituției, apoi va solicita un audit intern al spitalului. 

„În primul rând vreau să rezolv problemele stringente, cum este acreditarea instituției, care de 6 luni lucrează fără acreditare și stabilitatea contractului cu CNAM. Acum noi avem un contract provizoriu cu CNAM cu promisiunea ca instituția va fi creditată, ca să fie un contract stabil, previzibil.

De asemenea, este necesar să realizăm un audit intern al fiecărei secții, pentru a face un plan pe termen mediu și scurt, pentru a nota necesitățile. După audit vom vedea de ce resurse avem nevoie pentru a dezvoltarea fiecărui serviciu.

Totodată, este necesară dezvoltarea tehnico-materială a instituției pe termen mediu și lung. Dar asta depinde și de finanțarea pe care o vom avea, dar și de proiectele în care ne vom implica. Acum avem un proiect transfrontalier cu România, care durează deja de un an și jumătate și astăzi se încheie”.

Spitalul raional Ungheni are un nou director

Proaspătul director al Spitalului raional Ungheni – Vadim Rusu are 43 de ani și este originar din municipiul Ungheni.

Acesta a absolvit Universitatea de Medicină „Nicolae Testemițanu” în anul 2001. De specialitate este infecționist-pediatru.

A muncit 6 ani medic pediatru în Republica Angola, Africa. În 2016 s-a reîntors în țară și a fost numit șef al secției internare al Spitalului Raional Ungheni, iară după reorganizarea secțiilor a fost numit șef UPU.

Epopeea concursului pentru funcția de director al Spitalului Raional Ungheni durează de mai bine de jumătate de an. Concursul pentru funcția de director al Spitalului Raional Ungheni a fost anunțat în noiembrie 2020. 

Vadim Rusu urmează să se afle în funcția de director în următorii 5 ani.

Redacția NEWS.UNGHENI.ORG amintește că în cadrul Spitalului raional Ungheni cât și la nivelul administrației publice locale, a avut loc o bătălie crâncenă pentru fotoliul de director al instituției medicale.

Fostul director al instituției Andrei Alexeev a fost repus în funcție de către instanța de judecată, iar actualul director interimar – Vladimir Popovici, a fost numit în funcție de către Consiliul Raional Ungheni.

Vedeți mai multe detalii în articolele despre Epopeea directorilor Spitalului raional Ungheni:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: