Situația la frontieră: Peste 297 440 de traversări în ultimele 7 zile

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că în perioada 26 iulie – 1 august 2021 la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 1 288 de evenimente cu documentarea a 1 313 persoane, care au încălcat legislația frontalieră şi migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

  • 67 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
  • 11 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • 1 210 contravenții privind privind încălcarea regimului de sănătate, circulație rutieră, de transporturi;
  • două cazuri de trafic ilicit de bunuri;

IGPF mai comunică că au fost declanșate 250 de consemne, dintre care 15 consemne pe Interpol și 235 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 62 de cetăţeni străini, dar și 96 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 297 442 traversări și valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 73 392 traversări.

Tradițional, cea mai „activă” frontieră a fost cea cu Uniunea Europeană / România – 57% din totalul de traversări.

Totodată, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 40 288 traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 24 912 traversări persoane, dintre care:

  • 15 685 treceri la frontiera Republicii Moldova cu România / Uniunea Europeană;
  • 5 089 treceri la frontiera cu Ucraina, inclusiv PTF Cuciurgan – Pervomaisc (segmentul central al frontierei MD-UA, prin regiunea transnistreană);
  • 4 138 treceri aeriene prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău.

Vedeți și Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei demarează admiterea 2021

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că au fost supuse screeningului 40 288 persoane și completate 5 925 de fișe epidemiologice individuale.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 196 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?