Situația la frontieră: Peste 242 970 de traversări în ultimele 7 zile

În perioada 06 – 12 septembrie 2021, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 759 de evenimente cu documentarea a 795 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

 • 74 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
 • 19 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
 • 660 de contravenții privind privind încălcarea regimului de sănătate, circulației rutieră, de transporturi;
 • opt cazuri de trafic ilicit de bunuri;

Au fost declanșate 230 de consemne, dintre care 11 consemne pe Interpol și 219 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 73 de cetăţeni străini, dar și 74 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 242 974 traversări și valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 65 726 traversări.

Tradițional, cea mai „activă” frontieră a fost cea cu Uniunea Europeană / România – 54% din totalul de traversări.

Totodată, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 32 647 traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 15 930 traversări persoane, dintre care:

 • 7 966 treceri la frontiera Republicii Moldova cu România / Uniunea Europeană;
 • 4 859 treceri la frontiera cu Ucraina, inclusiv PTF Cuciurgan – Pervomaisc (segmentul central al frontierei MD-UA, prin regiunea transnistreană);
 • 3 105 treceri aeriene prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

 • PTF Leușeni – 2 643 traversări persoane;
 • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 3 105 traversări persoane;
 • PTF Sculeni – 2 160 traversări persoane;
 • PTF Cahul – 1 342 traversări persoane;
 • PTF comun Palanca – 1 099 traversări persoane;

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 32 647 persoane și completate 1 755 fișe epidemiologice individuale.

Nicio persoană din cele ce au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 170 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM) au fost 63 de persoane.

Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?