Situația epidemiologică privind COVID-19 la 29 martie 2020

În cadrul briefingului din această dimineață, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat situația epidemiologică privind noul tip de Coronavirus / COVID-19.



La mometul actual, în Republica Moldova, avem înregistrate 231 cazuri de infectare cu noul tip de Coronavirus

  • 58  cazuri de import (Italia, Ucraina, Marea Britanie, Franța, România, Federația Rusă, Elveția, Cehia și Germania);
  • 173 cazuri secundare de transmitere locală (Chișinău, Hâncești, Soroca, Ștefan Vodă, Ialoveni, Căușeni, Anenii Noi, Cahul, Râșcani, Bălți, Sângerei, Cantemir, Orhei, Taraclia). 

Pacienții internați la Spitalul Clinic Republican sunt în stare gravă și medie, iar cei din cadrul celorlalte spitale strategice, sunt în stare de gravitate medie și satisfăcătoare.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale comunică că 11 pacienți au fost tratați.

Totodată, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a adus mulțumiri echipajelor medicale, care realizează consultarea și trierea pacienților suspecți la COVID-19 și personalului medical implicat în tratamentul paciențior infectați.

„Consider că acest exercițiu dificil prin care trecem actualmente, ne va face să nu mai blamăm sistemul medical și să venim doar cu critici, dar să ne solidarizăm pentru a stabili prioritățile, să contribuim în mod direct fiecare din noi, pentru ca medicii să aibă posibilitate să ne acorde asistență medicală”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.





Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns