Sinteza INSP pentru weekend: Peste 1000 de încălcări ale RCR

În perioada 15 – 17 august curent, în urma activităților, filtrelor desfășurate pe întreg teritoriul țării, inspectorii de patrulare au depistat circa 1000 de încălcări ale RCR, dar au și intervenit în peste 120 de chemări parvenite la numărul 112, dintre care 10 cazuri au fost pe linia ordinii publice.

Astfel, în zilele de odihnă, peste 400 de șoferi au fost depistați de ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică că au depășit limita de viteză admisă pe segmentul de drum.

INSP a depistat:

  • 162 de șoferi care conduceau mașinile cu încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor;
  • peste 110 de conducători auto nu au respectat indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere.

Totodată, 17 conducători auto au fost înlăturați de la volanul mașinii deoarece au fost depistați în stare de ebrietate, iar alții 4 au refuzat să treacă testul alcoolscopic.

În toate cazurile, șoferii au rămas fără permisul de conducere până la decizia instanței de judecată.

În aceste 2 zile, au avut loc 13 accidente rutiere grave, soldate cu 16 persoane traumatizate.

INSP menționează că vor intensifica patrularea pe întreg teritoriul țării, întru descurajarea și prevenirea conducerii în stare de ebrietate la volan și deplasării cu viteză excesivă, acestea fiind principalele cauze care pot genera accidente rutiere.

Fiți prudenți, viața primează, atitudinea fiecăruia este esențială, iar noi suntem de partea celor care respectă Regulamentul circulației rutiere.

Totodată, Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește:

  • evitați să urcați la volan dacă ați consumat alcool;
  • atrageți atenție la indicatoarele și marcajele rutiere;
  • ajustați viteza la condițiile de drum și de trafic;
  • nu consumați alcool în locuri publice și fiți atenți la bunurile personale.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns