Sergiu Railean a inspectat lucrările de construcție a drumului G89 – Pârlița – Bălănești – Seliște – R25 (Coridorul 13)

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a inspectat lucrările de construcție a drumului G89 R1 – Pârlița – Bălănești – Seliște – R25 (Coridorul 13).



Coridorul 13 are o importanță majoră pentru infrastructura rutieră națională. Drumul G89 R1 – Pârlița – Bălănești – Seliște – R25 leagă 10 localități din raioanele Ungheni și Nisporeni.

Prin reabilitarea acestui drum vom îmbunătăți accesul a circa 15 000 de locuitori din 10 localități la o infrastructură rutieră modernă, facilitând activitatea antreprenorială și creând astfel oportunități de dezvoltare social-economică în zonele rurale”, a afirmat ministrul Railean.

Drumul G89 R1 – Pârlița – Bălănești – Seliște – R25 are o lungime totală de 40 km și este împărțit în 4 sectoare.

Vezi și: 

Conform condițiilor contractuale trei sectoare ale acestui drum vor fi finalizate până la sfârșitul anului curent, iar cel de-al patrulea – în 2021.

Lucrările de reparație la sectorul 2 – drumul Pârlița – Nisporeni, cu o lungime de 12,5, sunt executate de compania Rutador SRL.

Pe sectorul 3 lucrările prevăd reabilitarea drumului Pârlița – Nisporeni cu o lungime de 9,54 km.

La cel de-al 4–lea sector se repară traseul Păruceni – Seliște – Vânători și accesul R25 –  Seliște, cu o lungime de 7.96 km.

Lucrările de reabilitare a drumului G89 R1 – Pârlița – Bălănești – Seliște – R25 sunt realizate în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, pentru care Banca Mondială a acordat suport financiar Guvernului Republicii Moldova în valoare de 80 milioane de dolari.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



1 trackback / pingback

  1. Recepția finală a lucrărilor de îmbunătățire a unui segment a drumului G89 – Pârlița – Seliște – R25 - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns