#SaveMihaela // Copilița cu ochiul inflamat a fost găsită și va fi transportată la Chișinău

Știrea pe scurt: Cazul Mihaelei cu ochi de înger, fetița care riscă să-și piardă un ochi din cauza unei lovituri primite în circumstanțe neclare, capătă o nouă întorsătură.

După ce au apărut la suprafață detalii care au șocat opinia publică, autoritățile în comun cu mai multe persoane s-au implicat activ și într-un timp record au identificat locația unde se află copilița.

În dimineața zilei de 29 ianuarie 2021, Mihaela va fi transportată la Chișinău și internată la Spitalul Clinic Republican pentru copii „Emilian Coțaga”. Împreună, suntem o forță.

Istoricul acestui caz:

Știrea pe lung: Istoria dureroasă a copilei de 3 anișori, pe nume Mihaela L., care risca să își piardă un ochișor din cauza unei lovituri primite în circumstanțe neclare, capătă o nouă întorsătură.

Acest lucru se datorează în primul rând activismului și spiritului de ajutor manifestat de mai multe persoane.

Totul a început cu postarea Cristinei Camerzan, relatată integral în acest articol SOS Moldova: O copilă din raionul Ungheni riscă să-și piardă un ochi din cauza unei lovituri.

Ulterior, ne-a contactat Natalia Bambuleac, o Ungheneancă cu inimă ca pâinea caldă, care ne-a relatat că istoria Mihaelei L. este cusută cu fire de ață albă. Detalii în acest articol: Miroase a escrocherie. Investigație privind cazul fetiței din Ungheni ce riscă să-și piardă un ochi din cauza unei lovituri

Urmare, am contactat de urgență Direcția asistență socială şi protecție a familiei Ungheni, Inspectoratul de Poliție Ungheni, Primăria municipiului Ungheni dar și pe Cristina Mastac, persoana care a inițiat campania de colectare a fondurilor pentru Mihaela.

În scurt timp am fost contactați de către colaboratorii Inspectoratului de Poliție Ungheni care au solicitat respectuos mai multe informații și au menționat că în regim prioritar vor iniția toate procedurile pentru a o ajuta pe micuța Mihaela.

Ulterior, și Nicoleta Enachi, membră al Echipei Mobile Ungheni din cadrul Direcţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei Ungheni, ne-a comunicat că se află într-o legătură permanentă cu Cristina Camerzan, parajuristul Primăriei Ungheni și Primăria Valea Mare cât și alte persoane.

Locuitorii și imobilele din sectorul de vile țin de municipiul Ungheni, iar terenul – Primăria Valea Mare. Totodată, Nicoleta a mai menționat că ei o așteaptă deja de 2 zile pe bunică să se prezinte la Direcția Asistență Socială Ungheni.

Se pare că bunica, la fel ca și „mama” fetei, nu prea au interes să își ajute copilul …

Redacția NEWS.UNGHENI.ORG fiind la legătură și cu Cristina Comerzan, am obținut informația că Mihaela urmează să fie examinată de urgență la medicii de profil din Chișinău, însă, cea mai mare problemă rămâne de a o găsi pe bunică și pe fetiță

Deja la orele 18:00, Cristina Camerzan ne-a comunicat că copilița a fost identificată și va fi transportată în municipiul Chișinău. Totodată, Cristina a publicat și un mesaj pe pagina de facebook:

În primul rând in mare mulțumesc celor care au reacționat la postarea inițiala! Așa, împreuna, putem reuși mai multe și mai rapid! Deci deja am reușit sa o aducem pe Mihaela la o clinica privata unde a fost investigata de unul din cei mai buni oftalmologi din Moldova.

Din păcate situația e foarte grava si copilul are nevoie, pe lângă RMN și alte investigații – de intervenție în spital.

Concluzia specialistului referitor la lovituri ne-a pus în garda si mai tare!

Între timp am aflat alte informații care ne-au întristat enorm – ca fetița a mai fost ajutata de oameni buni si consultata de medici din Ungheni vara, dar, din motive necunoscute bunica a întrerupt legătura cu ei, după ce a fost ajutata și financiar și nu s-a mai prezentat la controale, ochiul fetiței, rămânând după cum vedeți în aceiași stare de coșmar.

Am coordonat toate acțiunile cu autoritățile locale și mâine, la prima ora copilul va fi internat la Emilian Coțaga așa fără acte cum este (d-nul director super receptiv), iar apoi, pas cu pas rezolvăm toate întrebările!

Va asigur ca nu vom lăsa cazul până nu îl vom rezolva definitiv și până nu vom asigura acestei micuțe care atât a suferit o copilărie decenta!!!

Va amintesc ca fetița a fost născută acasă, nu are nici un act de identitate si nici bunica nu poseda nici un act pe fetița. Mama a abandonat-o. Ochișorul e în starea in care îl vedeți de 1 an si 4 luni (500 de zile de durere!!!)

Va mulțumim enorm pentru receptivitatea de care dați dovada de fiecare data! Împreuna schimbam destine.

Urmare al acestor evenimente, redacția NEWS.UNGHENI.ORG vine cu un mesaj de mulțumesc pentru implicarea activă în acest caz al Nicoletei Enachi, membru al Echipei Mobile Ungheni din cadrul Direcţiei asistenţă socială şi protecţie, Șeful și alți colaboratori ai Inspectoratului de Poliție Ungheni, Parajuristului și angajaților Primăriei Ungheni.

Totodată, adânci plecăciuni pentru cele 5 doamne care au făcut ca acest caz să ajungă la întorsătura care este acum și să îi salveze ochișorul Mihaelei:

  • Natalia Bambuleac;
  • Diana Ambros
  • Stela Tatian
  • Nicoletei Enachi
  • Cristina Camerzan

Viața și sănătatea are prioritate, în special sănătate copiilor. Copii sunt prezentul și viitorul acestui pământ.

#SaveMihaela

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns