Satele din zona Culei, r. Ungheni, grav afectate de ploaia torențială și rafalele de vânt din 2 august 2021

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale IGSU, mai multe prejudicii au fost înregistrate în urma ploilor torențiale cu vânt puternic și grindină, care au avut loc pe data de 2 august în regiunile țării.

Precipitațiile au afectat mai multe culturi agricole în localitățile din raioanele Fălești, Soroca, Criuleni, Telenești, Călărași, Bălți, Glodeni, Râșcani, Sângerei, Ungheni, Dubăsari. 

Astfel, în raionul Fălești în satele Pruteni, Pârlița, Risipeni și Popovca, în urma ploii torențiale însoțită de vânt puternic și grindină au fost afectate circa 403 ha de diverse culturi agricole, iar în localitatea Răuțel, au fost afectate 500 ha de  floarea soarelui.

Mai multe pagube cauzate de condiții meteorologice nefavorabile au fost raportate în localitățile Sinești, Măgurele, Coșeni, Țighira și Condrătești, raionul Ungheni.  

În satul Sinești – au fost smulse și deteriorate circa 100 foi de ardezie de pe acoperișurile a 12 gospodării și au fost afectate circa 557 ha de culturi agricole inclusiv 15 ha de grâu, 340 ha de porumb, 202 ha de floarea soarelui.

Vedeți și Publika TV: Cca 200 de hectare de porumb distruse de ploi în Sinești, r. Ungheni

Totodată, în localitatea Măgurele– au fost smulse și deteriorate circa 60 foi de ardezie de pe acoperișurile a 20 gospodării, 4 foi de ardezie de pe acoperișul gimnaziului și au fost afectate circa 215 ha de culturi agricole inclusiv 115 ha de porumb, 70 ha de floarea soarelui, 20 ha de viță de vie și 10 ha de lucernă.

Mai multe prejudicii au fost înregistrate în satul Condrătești.

În satul de răzeși români, rafalele de vânt au smuls și au deteriorat circa 164 foi de ardezie de pe acoperișurile a 4 gospodării, 22 foi de ardezie de pe acoperișul gimnaziului, 18 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul grădiniței din localitate.

Au fost afectate grav și mai multe gospodării din satul Drujba, raionul Ungheni.

Școala Primară-Grădiniță Drujba și Bibliotecă Publică Elena Biblioteca Drujba Cebotaru in dezastru, fără acoperiș și cu poduri căzute

De asemenea pagube semnificative în sectorul agricol au fost raportate la Dubăsari și Călărași.

Astfel conform datelor prezentate de Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale în satele Pârâta, Coșnița și Doroțcaia din Dubăsari precipitațiile au afectat 633 ha de culturi agricole, iar la Hoginești și Onișcani din raionul Călărași circa 279 ha.

La fața locului pentru estimarea pagubelor materiale continuă să lucreze Comisiile pentru situații excepționale.  

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns