Șase acte false depistate în PTF Sculeni

Șapte conaționali au fost audiați după ce au prezentat acte cu indici de falsificare pentru a li se autoriza traversarea frontierei moldo-române.

Incidentele s-au petrecut la sfârșitul săptămânii trecute în punctul de trecere Sculeni.

Pasagerul unei curse cu destinația Republica Franceză a prezentat pe lângă pașaportul de călătorie și o carte de identitate românească, care la prima vedere a trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră.

Acte false depistate în PTF Sculeni

Verificată cu tehnica din dotare, s-a confirmat neveridicitatea documentului.

Întrebat, bărbatul de 31 de ani a declarat că și-a perfectat actul prin intermediul unei persoane, pe care a cunoscut-o întâmplător la gara auto din Orhei, contra sumei de 200 de lei.

Alți șase conaționali sunt cercetați pentru faptul că au prezentat teste PCR Covid-19 falsificate.

Este vorba de trei bărbați și trei femei cu vârstele cuprinse între 25 și 45 de ani care erau călători ai aceleiași curse România- Moldova.

La solicitarea polițiștilor de frontieră de a prezenta acte demonstrative pentru a fi scutiți de autoizolare, călătorii au prezentat aceste teste.

În urma cercetărilor s-a stabilit că actele sunt neveridice, întrucât codurile QR nu conțin  vreo informație despre posesori.

Audiați, cei șase moldoveni au declarat că s-au prezentat la clinica medicală pentru a li se preleva probele necesare, doar că rezultatele testelor urma să le ridice unul dintre șoferii cursei.

Pe numele lor au fost inițiate cercetări penale pentru elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns