Reacția lui Alexandru Ambros referitor la solicitarea ANI privind declanșarea procedurii de ridicare a mandatului de primar

Astăzi, 14 ianuarie 2021, Autoritatea Națională de Integritate a publicat un comunicat de presă prin care informează că a solicitat Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat declanșarea procedurii de ridicare a mandatului de primar al municipiului Ungheni.

Mai multe detalii în articolul ANI a cerut OT CS Ungheni demiterea lui Alexandru Ambros din funcția de primar

Urmare, edilul Porții de Vest a venit cu o reacție pe pagina sa de o rețea de socializare, distribuită inclusiv și pe pagina Primăriei municipiului Ungheni.

În continuare, publică întregul conținut al mesajului fără careva ingerințe în conținut:

„Dragi ungheneni, pe parcursul celor patru mandate de primar, am fost alături de voi, am fost în permanență promotorul construirii unui stat de drept, am pledat pentru supremația legii, căci doar atunci când legile vor fi respectate de către fiecare, Republica Moldova va avea cu adevărat viitor.

Urmarea Actului de constatare al ANI și a deciziei Curții Supreme de Justiție, vreau să comunic următoarele:

A fost sesizată Curtea Constituțională privind neconstituționalitatea unei prevederi care permite ridicarea mandatului de primar pentru conflict de interese admis înainte de intrarea în vigoare a noii legi și în condițiile în care legea nu prevedea așa o sancțiune.

Consider că, dacă articolul indicat în lege va fi declarat neconstituțional, se va face lumină și claritate atât în cazul meu personal, cât și în alte multe cazuri ce țin de activitatea administrațiilor publice locale de nivel I.

La momentul de față, continui să-mi exercit atribuțiile de primar, deoarece nu există nici o hotărâre judecătorească privind ridicarea mandatului meu de primar.

Pe parcursul celor aproape 14 ani de activitate în calitate de primar, am muncit alături și împreună cu locuitorii municipiului Ungheni, iar dezvoltarea și modernizarea orașului mă face să merg cu determinare înainte.

Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni
14 ianuarie 2021

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns