Raionul Ungheni ar putea rămâne fără președinte

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele președintelui raionului Ungheni. 

Procedura de control a avut loc pe regimul juridic al incompatibilităților, care a fost inițiată la începutul anului 2021, în baza unei note de autosesizare.

Astfel,  subiectul a fost constatat cu  dublă stare de incompatibilitate în exercitarea mandatului de președinte de raion.

Acesta a deținut simultan încă alte două funcții, cea de președinte a unei asociații obștești raionale din domeniul sportului și de administrator a unei întreprinderi individuale.

Vedeți și ANI a cerut OT CS Ungheni demiterea lui Alexandru Ambros din funcția de primar

Subiectul a devenit președinte de raion în anul 2019, funcție pe care o deține și până în prezent. Funcția de președinte în cadrul asociației obștești și cea de administrator al firmei private sunt deținute din anul 2015.

Potrivit legii, din momentul accederii în funcția publică sau de demnitate publică, subiectul are termen de până la 30 de zile să renunțe fie la mandatul obținut sau la funcțiile incompatibile deținute.

Respectiv, aceste acțiuni nu au fost întreprinse de către subiectul vizat.

Fiindu-i solicitat punctul de vedere, președintele raionul Ungheni consideră că nu a încălcat legislația în vigoare, deoarece pentru aceste funcții nu a încasat un salariu, prestând o activitate benevolă în cadrul asociației.

Iar, în privința firmei private, subiectul a explicat că întreprinderea nu activează și nici nu a înregistrat venituri și cheltuieli.

Vedeți și Live // Ședința extraordinară a Consiliului raional Ungheni

Dacă actul va rămâne definitiv, ANI va solicita revocarea din funcție a președintelui de raion, cu aplicarea interdicției de a mai exercita funcția de președinte, dar și altă funcție de demnitate publică timp de trei ani.

Autoritatea Națională de Integritate informează că Ghenadi Mitriuc va fi înscris și în Registrul Interdicțiilor.

Ghenadie Mitriuc, a fost aleș președinte al raionului Ungheni în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului raional Ungheni din 22 noiembrie 2019

Anterior, el a fost ales în calitate de consilier raional pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Pentru candidatura consilierului raional din partea PSRM, au votat 21 din 35 consilieri raionali. Zece consilieri raionali votat contra și trei s-au abținut

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns