Punctul vamal „Sculeni-Sculeni” va fi extins în 2019

Serviciul Vamal al Republicii Moldova intenționează să modernizeze, în anul curent, infrastructura vamală a 3 Puncte de trecere a frontierei cu România, inclusiv PTF Sculeni – Sculeni



Într-o ședință convocată la 16 ianuarie curent de Vitalie Vrabie, directorul general al Serviciului Vamal, s-a raportat că în 2019 instituția planifică deschiderea a trei zone de control vamal (ZCV), pentru finalizarea construcției fiind alocate 12,7 milioane de lei.

Noile zone se vor afla în proximitatea posturilor de frontieră Sculeni, Costești și Giurgiulești. Astfel, toate procedurile vor fi efectuate în zonele de control vamal, urmând ca în punctul de trecere să fie efectuată doar înregistrarea traversării și autorizarea trecerii mărfurilor peste frontiera vamală.

Măsura și-a demonstrat eficiența în cazul postului vamal Otaci, accelerând semnificativ trecerea frontierei. Iar în cazul posturilor vamale Sculeni și Giurgiulești, noile construcții vor elimina și staționările de autocamioane din localitate, care creează mari inconveniențe locuitorilor ce sunt nevoiți să suporte zgomotul și emisiile de gaze de eșapament”, se arată într-un comunicat de presă al SV.

În același timp, noua Zonă de control vamal de la Sculeni va permite continuarea procesării autocamioanelor, în condițiile în care postul de frontieră va fi supus unei reconstrucții capitale, reducându-și capacitatea de perfectare.

La Costești, noua construcție va permite autorizarea trecerii frontierei pentru toate categoriile de mărfuri, fapt ce va economisi din timpul și resursele agenților economici și transportatorilor din regiunea de nord a țării, care nu vor mai trebui să se parcurgă distanțe suplimentare până la Sculeni sau Leușeni.

Lucrări de extindere a infrastructurii sunt preconizate și pentru punctele de trecere de la frontiera moldo-română – „Sculeni-Sculeni”, „Leușeni-Albița” și „Giurgiulești-Galați”. Reabilitarea acestora urmează a fi realizată în cadrul Programului Operațional Comun România – R. Moldova 2014-2020, finanțat de UE (64,28%) și co-finanțat de guvernele celor două state (35,72%). Bugetul proiectului este de 10 milioane de euro, dintre care 5 milioane sunt destinate R. Moldova.

Același model de finanțare a fost aplicat și în cazul noului punct comun de trecere de la Palanca, inaugurat la 28 decembrie 2018. Construcția acestuia a costat 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane au fost oferite de UE, iar 1,68 milioane de euro – de Guvernul R. Moldova.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns