Proiect inedit al Bibliotecii din Cetireni: Promovăm personalități Cetirenene – Tudor ALCAZ

Biblioteca publică din Cetireni, raionul Ungheni, a lansat în premier un proiect inedit – Promovăm personalități Cetirenene!

Proiectul născut în regatul cărților din Cetireni are drept scop valorificarea patrimoniului uman al localității de codru, așezat pe creasta unui deal cu o altitudine de 275 m.

Idea proiectului aparține doamnei Liusea (Lucia) Ursachi, Bibliotecara din Cetireni.

În cadrul acestui proiect, bibliotecara din Cetireni elaborează profilul personalităților cu un aport enorma asupra dezvoltării comunității, și le publică în funcție de „Calendarul aniversar”.

În funcție de ziua nașterii a personalității, Biblioteca Publică din Cetireni a publicat de la lansare a proiectului inedit deja profilul a două personalități.

În primul caz, promovăm personalitatea lui Tudor ALCAZ:

Alcaz Tudor – lector superior, conferențiar, șef Catedră Inginerie și Manajement în transport, UTM, doctor în economie.

La 12 ianuarie 2021 ar fi împlinit 68 de ani …Veșnică amintire … Născut la 1952 în s. Cetireni – decedat la 28.09 2020.

Tudor Alcaz a absolvit școala medie din localitate în 1969, școala de tehnicieni artileriști din Leningrad în 1970, școala superioară de comandanți de artilerie din Colomna, reg. Moscova, la 1975, Universitatea Tehnică din Moldova în 1981.

A avut stagii în Germania și Statele Unite ale Americii.

A fost ofițer în districtele militare Leningrad (Sankt Petersburg), Moscova, Belarus, Extremul Orient (1970-1976).

A activat în sindicatele UTM apoi ca inginer la UTM (1980-1986), la întreprinderea de transport auto internațional „Sovtransavto-Chișinău’’ (1987-1992) .

Din 1992 – lector superior, conferențiar, șef Catedră Inginerie și Management în transport, UTM. Doctor în economie din 1997.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns