Primăria Iași va construi un stadion municipal modern și o sală polivalentă nouă

Primăria Municipiului Iași va construi un stadion municipal modern și o sală polivalentă nouă.

Potrivit unui comunicat al primăriei, noul stadion va avea între 15.000 și 20.000 de locuri și va beneficia de toate dotările cerute de normele FRF și UEFA iar imobil multifuncțional va avea o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri, la care se adaugă spații de parcare, accese și spații cu specific comercial și alte funcțiuni.



Sursa mai transmite că termenul limită de depunere a ofertelor în cadrul licitației deschise pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru viitorul stadion municipal a fost 11 septembrie și nu mai puțin de cinci firme sau asocieri au depus documentațiile necesare.

În cursul zilei de ieri, 8 ianuarie, primarul Mihai Chirica a semnat contractul de proiectare cu firma Sigm – Home Project SRL, contra unei sume de 3.300.000 lei, fără TVA (3.927.000 lei, cu TVA), în condițiile în care procedura de achiziție publică a avut o prevedere bugetară de 4.699.999,99 lei, cu TVA.

Pentru acest obiectiv, municipalitatea a propus două posibile amplasamente, ambele aflate în proprietatea acesteia:

  • terenul proprietate publică de 140 de hectare din Moara de Vânt (zonă liberă de sarcini);
  • actualul teren pe care se află Stadionul „Emil Alexandrescu”.

Pentru fiecare amplasament posibil ofertanții vor trebuie să prezinte câte un studiu cu avantajele și dezavantajele fiecăruia din punct de vedere al accesibilității și dotărilor edilitare din zonă.

Durata contractului este de maxim șase luni de la data emiterii ordinului de începere iar durata contractului este de maxim opt luni de la data emiterii ordinului de începere

Pentru sala polivalentă, termenul limită de depunere a ofertelor la licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică a fost pe 9 septembrie, procedura atrăgând patru oferte.

La finele anului trecut primarul Mihai Chirica a semnat și acest contract de proiectare, tot cu Sigm – Home Project SRL, contra unei sume 1.690.000 lei, fără TVA.

Pentru acest obiectiv, municipalitatea a propus trei posibile amplasamente:

  • terenul din Moara de Vânt (zonă liberă de sarcini);
  • un teren aflat în concesiunea Veolia Energie Iași SA în perimetrul Centralei de Energie Termică (CET);
  • un teren amplasat în cartierul Tudor Vladimirescu, mai precis cel pe care se află garajul Companiei de Transport Public SA.

Pentru fiecare destinație propusă firma câștigătoare va trebui să realizeze câte un studiu cu avantajele și dezavantajele din punct de vedere al accesibilității și dotărilor edilitare din zonă.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns