Primăria Bahmut infomează că apa potabilă a fost trătată cu clor

Primaria comunei Bahmut din raionul Călărași, în persoană primarul Godea Igor, informează locuitorii satului Bahmut că în scopul dezinfectării apei potabile – apa din turnul de apă al fântânii arteziene a fost trătată cu clor.

Urmare, edilul comunei informează locuitorii că se recomandă evitarea utilizării apei de la robinet în prepararea hranei și în igiena personală.

Avertizarea este valabilă pentru perioada 14 – 19 septembrie 2021.

Conform Recensământului General al Populației și al Locuințelor din 2014 , în comuna doar 13.7% din gospodării (76) avea accest la sistemul centralizat de aprovizionare cu apă potabilă și 30.5% (170 gospodării), își avea propriul sistem de aprovizionare cu apă.

Ulterior, stația Bahmut urma a fi asigurată cu apă la sfârșitul anului 2018, printr-o serie de proiecte finanțate de către Primăria Bahmut, Consiliul raional Călărași și Fondul Ecologic de Stat.

Satul și stația Bahmut sunt localități amplasate de traseul național R1 Ungheni – Chișinău și linia de cale ferată cu acelaș nume, la hotarul dintre raionale Ungheni și Călărași.

Comuna are cca 557 de gospodării și o populație de cca 1670 de persoane, conform Recensământului General al Populației și al Locuințelor din 2014

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, ne puteți urmări și pe alte canale media TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns