O poveste (reală) pe vreme de COVID-19

„Hai să vă spun o poveste (adevărată!!!) pe vreme de COVID… ❤️”

Așa începe istoria relatată de Ungheneanca Aura Revenco. O istorie care te furnică până la măduva oaselor și răcolește cele mai nobile emoția.

Povestea Costulenencei Aura este bazată pe relațiile interumane pe vreme de criză și pe dragostea de mamă, care poat străbate orice frontieră și străpunge orice intemperie, chiar și criza anului 2020 – COVID-19.

În continuare, pentru a nu face ingerință în conținut, republicăm, cu acceptul Unghenencei, întreaga poveste.


Reamintim că aceasta este O poveste (adevărată!!!) pe vreme de COVID-19

„Așa se face că o dată cu acest virus invizibil, dar ucigător, zborurile avia au fost sistate, granițele țărilor europene aproape toate au fost închise și un braț de alte restricții severe urmau să fie puse în aplicare…

Între timp, într-un spital din Paris, un Bebeluș cu nume de sfânt, de numai 8 luni, este externat după un tratament delicat și câteva săptămâni petrecute în reanimare. A ajuns acolo în Februarie, fiind luat din Chișinău de un medic extraordinar.

Mama micuțului a rămas aici, să îngrijească de fratele său geamăn.

Acum, imaginați-vă cum au fost percepute de ea toate noutățile / restricțiile legate de acest virus fără granițe!

Nu am supraputeri ca să fi putut pătrunde în inima ei să-i număr bătăile pe minut, sau zbuciumul din suflet.

Dar sunt și eu mamă – am simțit și am trecut prin mine fiecare grijă și neliniște a ei imediat ce am aflat de caz. 

Prima convorbire la telefon, aproape de miezul nopții, s-a lăsat cu lacrimi … Nu știam cum arată la față, dar tremurul din vocea mamei, deznădejdea și dorul de copil – mi se duceau direct în sânge, iar ăsta – pompat – se scurgea direct în inimă.



N-am închis un ochi toată noaptea. Mă tot uitam la ai mei cum dorm liniștiți în paturile lor și mă gândeam: oh, Doamne, paralel cu viața noastră – pe care adesea o considerăm grea și idioată – în alte case durerea și frica dețin toate drepturile de autor!

Așa cum din cauza restricțiilor și a carantinei medicul nu putea veni în Moldova împreună cu micul pacient, trebuia cumva mama să ajungă după el. Complicat… 

După multe telefoane date, mesaje scrise și rugăminți – s-a format un lanț uman și instituțional puternic – capabil să facă minuni!

Peste o zi, la 13:30 (eram acasă la Sângera și stăteam cu ochii numai pe cer) aeronava Air Moldova, cursa Chișinău-Paris, decola cu un singur pasager – cu numele MAMA (am și filmat avionul care zbura deasupra casei noastre).

Ajunsă la destinație, mama a rămas în avion, iar Consulul RM la Paris a avut grijă ca bebelușul să treacă vama și să ajungă în brațele ei…❤️

Seara, la 21:00, a aterizat charterul Paris-Chișinău! Printre călătorii „mascați” era și eroul nostru – mască îi era suzeta, iar scutul lui cel mai puternic – mama!

Poza venită pe viber-ul meu cu „mama și fiul” era tot ce așteptam ca să mă liniștesc, să-mi fac cruce și să sar în sus de bucurie!

Sănătate și iubire!”



Materialul este scris de Aura Revenco (ex – Percic), comunicatoare din cadrul Guvernului Republicii Moldova și autoarea blogului Sweet-aura.com

Aura este originară din satul Costuleni și promotoare a municipiului și raionului Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns