Polițiștii de frontieră Iaşi au descoperit 71.400 de ţigarete de contrabandă ascuse în „caroseria” unei Toyota Scion

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, aproximativ 71.400 de ţigarete de contrabandăîn valoare de peste 33.358 RON (139.619,91 MDL), ascunse în compartimente special amenajate într-o maşină.



Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au oprit în trafic, pentru control, pe traseul Albiţa-Iaşi, un autoturism marca Toyota Scion, înmatriculat în Republica Moldova, condus de cetăţeanul român Andrei B., în vârstă de 26 de ani.

Pe timpul controlului, poliţiştii de frontieră au observat faptul că bara din spate a autotursimului prezintă modificări, iar plăcuţa cu numărul de înmatriculare este atipică.

Deoarece colegii noştri au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, mijlocul de transport şi şoferul au fost conduşi la sediul sectorului în vederea efectuarii unor verificări specifice.

Pe timpul verificării elementelor de identificare ale autoturismului, au fost observate modificări şi la structura acestuia, la locul de sub numărul de înmatriculare din spate, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, au fost descoperite compartimente special amenajate în bara de protecţie faţă, bara de protecţie spate, aripa dreaptă spate, aripa stângă spate şi sub bancheta din spate a autoturismului, în care erau ascunse mai multe pachete cu ţigări. În urma inventarierii  bunurilor a rezultat cantitatea de 71.400 de ţigarete (3.570 pachete).

Întreaga cantitate de bunuri, în valoare de  33.358 RON (139.619,91 MDL), dar şi autoturismul, în valoare de 23.360 RON (97.773,28 MDL), au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.




Galerie Foto:



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns