Polițiștii de Frontieră au descoperit două acte false și un camion indisponibilizat

Trei bărbați documentați pentru deținerea actelor oficiale falsificate. Incidentele au fost consemnate de către polițiștii de frontieră din Direcțiile regionale Sud și Vest pe parcursul zilei de ieri, 6 martie curent.

Pentru a i se autoriza tranzitarea teritoriul Republicii Moldova, un cetățean ucrainean s-a prezentat în PTF Giurgiulești-Reni la volanul unui autocamion, înmatriculat în Ucraina. Acesta transporta paleți și avea ca țară de destinație Bulgaria.

În procesul de verificare a actelor pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere pretins a fi eliberat de autoritățile ucrainene pe numele conducătorului auto, prezenta indici de falsificare.

Audiat, șoferul camionului a declarat că el nu cunoștea, despre faptul că permisul ar fi fals.

Un alt incident a fost consemnat în urma valorificării unei informații operative de către echipa mobilă a DR Sud. Aceasta a oprit în trafic un camion ce transporta pietriș. Supus verificărilor s-a depistat că codul VIN al remorcii nu coincide cu cel menționat în acte. 

Fiind întrebat, conducătorul auto a declarat că nu cunoaște nimic  despre cele depistate, menționând că documentul respectiv l-a primit de la firma la care este angajat.

Cercetare penală riscă și un conațional, originar din raionul Telenești. Acesta deținea un certificat de pregătire profesională a conducătorului auto cu semne vizibile de falsificare.

Bărbatul de 52 de ani ajuns în punctul de trecere Sculeni a prezentat actele necesare pentru intrarea în țară. În baza analizei de risc, polițistul de frontieră a dispus efectuarea unui control suplimentar, în urma căruia s-a depistat neveridicitatea actului. 

Audiat, moldoveanul a recunoscut că și-a perfectata certificatul acum trei ani contra sumei de 180 de euro, pentru a se putea angaja ca șofer pe teritoriul Franței.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor.

Dacă se vor găsi vinovați, subiecții riscă o pedeapsă conform infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns