Peste 25 de șoferi din raionul Nisporeni s-au ales cu amenzi pentru că și-au dotat mașinile cu faruri de tip Xenon

Peste 25 de șoferi din raionul Nisporeni s-au ales cu amenzi pentru că și-au dotat mașinile cu faruri de tip Xenon. De la întâi noiembrie, Inspectoratul Național de Patrulare organizează zilnic razii de identificare a acestor conducători.  Polițiștii atenționează că dispozitivele sunt ilegale, excepție sunt numai cele instalate de producătorul auto în fabrică, transmite Canal 2 Nisporeni



Inspectorii de patrulare au tras pe dreaptă toți șoferii, care se deplasau la ieșirea din orașul Nisporeni. Polițiștii le-au verificat farurile, dar și i-au avertizat că instalarea dispozitivelor de iluminat de tip Xenon sunt ilegale, dar și periculoase. Și asta pentru că reprezintă una dintre cauzele producerii accidentelor rutiere în timpul nopții  pentru că dispozitivele îi orbesc pe ceilalți conducători auto.

În perioada de 1 noiembrie până la ziua de astăzi 7 noiembrie 2018 pe teritoriu au fost depistate și documentate 24 de contravenții cu privire la amplasarea și reutilarea iluminare de tip Xenon,” a comunicat pentru Canal 2 Nisporeni, ofițerul INP Mihail Trifan.

Alți conducători auto afirmă că  din cauza șoferilor, care încalcă legea și folosesc faruri de tip Xenon, aceștia întâmpină dificultăți în trafic.

Operațiunea Inspectoratului Național de Patrulare va fi desfășurată până în data de 10 noiembrie pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Pentru folosirea farurilor de tip Xenon, legea prevede o amendă de la 150 de lei și până la 300 de lei și trei puncte de penalizare.

sursa: Canal 2 Nisporeni



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns