Peste 12 695 de persoane au traversat frontiera RM în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 699 traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 203 traversări persoane, dintre care:

 • 4 233 treceri la frontiera Republicii Moldova cu Uniunea Europeană;
 • 1 213 treceri la frontiera cu Ucraina, inclusiv PTF Cuciurgan – Pervomaisc (segmentul central al frontierei MD-UA, prin regiunea transnistreană;
 • 757 treceri aeriene prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:

 • PTF Leușeni – 2 310 traversări persoane;
 • PTF Sculeni – 769 traversări persoane;
 • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 757 traversări persoane;
 • PTF Giurgiulești-Galați – 559 traversări persoane;
 • PTF Cahul – 405 traversări persoane.

Harta punctelor de trecere a frontierei sistate și active – https://www.border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

 • – o persoană a încălcat regimul punctelor de trecere a frontierei;
 • – două tentative de trecere a frontierei cu documente falsificate;
 • – doi cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
 • – trei persoane și un mijloc de transport au fost identificate la frontieră cu consemne naționale;
 •  – 34 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12 699 persoane și completate 307 fișe epidemiologice individuale.

La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 157 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 35 a CNESP din 27 noiembrie 2020, sunt prelungite măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. 

Astfel, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în continuare stabilește lista ţărilor cu risc epidemiologic sporit sau scăzut de transmitere a COVID-19, clasificate în zone roşii şi verzi.

Vedeți și:

Această listă se actualizează o dată la 14 zile, în ziua de vineri şi intră în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare. 

Se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a străinilor și apatrizilor care declară că vin din țările clasificate ca zonă verde și se interzice celor care vin din țările clasificate ca zonă roșie, cu excepții.

Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligaţi de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile. 

Este important dacă punctul de pornire este situat într-o țară clasificată ca zonă verde, iar în timpul călătoriei au fost tranzitate țările clasificate ca zonă roșie, persoana este calificată ca venită din zona roșie.

Tranzitarea teritoriului Republicii Moldova este efectuată direct, fără oprire, prin următoarele culoare instituite între punctele de trecere a frontierei de stat:

 • PTF Giurgiulești – Galați, rutier – PTF Giurgiulești – Reni, rutier;
 • Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – PTF Leușeni-Albița, rutier;
 • Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – PTF Palanca – Maiachi – Udobnoe, rutier;
 • Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – PTF Tudora-Starokazacie, rutier;
 • Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – PTF Criva – Mămăliga, rutier.

Îndemnăm participanții la traficul transfrontalier să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?