Permis de conducere polonez fals, depistat în PTF Sculeni

Polițiștii de frontieră Ieșeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privința unui bărbat cu cetățenie R. Moldova.

Motivul – deținerea unui permis de conducere fals, procurat cu scopul de a se angaja ca șofer pe teritoriul U.E.

La 25 iunie curent., în jurul orei 07.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru formalitățile de frontieră, un cetățean în vârstă de 44 de ani.

Bărbatul era în calitate de pasager într-un autoturism înmatriculat în Germania.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei.

Urmare, polițiștii de frontieră au descoperit, în portofelul bărbatului, un permis de conducere, cu însemnele autorităților din Polonia, cu datele de identificare și fotografia bărbatului.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unei persoane, ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 150 de euro, cu intenția de a se angaja ca șofer pe teritoriul U.E.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns